Batman’da buzağı ölümleri ve BSE hastalığı eğitimi verildi

Batman’da buzağı ölümleri ve BSE hastalığı eğitimi verildi

Batman’da veteriner hekimler ve yetiştiricilere yönelik buzağı ölümleri ve BSE (deli dana) hastalığı, eğitim toplantısı düzenlendi.

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler ve yetiştiricilere, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde görevli uzman veteriner hekimler tarafından buzağı ölümleri ve BSE(deli dana) hastalığı ile ilgili eğitim verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda verilen eğitime; İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Zeki İşcan, veteriner hekimler ve ildeki hayvan yetiştiricileri katıldı.

Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Uzman Veteriner Hekimleri tarafından yetiştiricilere "Buzağı Ölümleri ve İshalleri" konusunda üretime değer katan bilgiler verildi.

Eğitim toplantısı, veteriner hekimlerin yanı sıra hayvan yetiştiricilere yönelik "BSE Hastalığında Numune Alma ve Gönderme Usulleri Hakkında” bilgiler verilerek tamamlandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.