​Batman’da haftalardır elektriği kesilen engelli kadın yetkililere seslendi

​Batman’da haftalardır elektriği kesilen engelli kadın yetkililere seslendi

​Batman’da 24 bin TL’lik borç yüzünden yaklaşık 2 aydır elektrikleri kesilen engelli yaşlı kadın yetkililere seslendi.

Batman’ın Yenişehir Mahallesinde (Kuyubaşı TOKİ) ikamet eden engelli 60 yaşındaki Medine Özlük, 24 bin TL’lik borç yüzünden yaklaşık 2 aydır elektriksiz bir hayat sürüyor. Elektriğinin kesilmesiyle ramazanda büyük mağduriyet yaşadığını belirten kadın, ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu komşularından karşıladığını ifade etti.

Rahatsızlığı sebebiyle yaklaşık 4-5 yıl evde olmadığını belirten Özlük, boşanan kızının eve yerleştiğini, bu sırada haberi olmadan kızının elektriği kaçak olarak kullanmaya başladığını ve uzun süre elektrik faturalarını yatırmadığını söyledi.

Kaçak borç ve yatırılmayan faturalar nedeniyle yaklaşık 2 ay önce elektriğinin kesilerek karanlıkta bırakıldığını dile getiren Özlük, yaklaşık 24 bin TL gibi bir borçlarının olduğunu kaydetti.

Psikolojik sorunları bulunan oğluyla evde tek başına kaldıklarını, ayda sadece 700 TL engelli maaşıyla geçimlerini sağladıklarını vurgulayan Özlük, elektrik borcunu verecek gücünün olmadığını ifade etti.

Çoğu zaman komşularının yardımıyla geçimlerini sağladıklarını söyleyen Özlük, ramazan ayında elektriklerinin kesilmesiyle de mağduriyetlerinin iki kat arttığını belirterek, yetkililere kendilerine yardımda bulunmasını istedi.

“Beni bu karanlıktan çıkarın”

Özlük, “Allah aşkına bu ramazan ayında bana el uzatın, karanlıktayım. 4-5 sene evde değildim. Kızım evde kalıyordu. Elektriği ben kaçak yapmadım. Allah’ta biliyor, benim haberim yoktu. Bir miktar para, faturalar gelmiş, haberim yoktu. Eve geldikten sonra haberim oldu. Şu anda elektriğimi kesmişler. Yetkililere sesleniyorum, bana el uzatın ve beni bu karanlıktan çıkarın. Bu dünyada karanlıkta kaldım.” diye konuştu.

“Elbiselerimizi millete götürüp yıkatıyoruz”

Elektriklerinin kesilmesiyle ramazanda büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Özlük, “Karanlık nedeniyle evde yolumu bulamıyorum. Bir yemek yapamıyorum. Yemek yaptığımız zaman da ihtiyacımızı yiyoruz, buzdolabı çalışmadığı için geri kalanı dökmek zorunda kalıyoruz. Elbiselerimizi millete götürüp yıkatıyoruz. Bir ışıldağımız var, onun pilini gündüzleri komşuda dolduruyoruz, akşamları ise sabaha kadar evde açıyoruz. Evde mumlarla yaşıyorum. Tek isteğim bizi bu karanlıktan çıkarmalarıdır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.