Batman'da kurslar arası temel dini bilgiler yarışması yapıldı video foto

Batman'da kurslar arası temel dini bilgiler yarışması yapıldı video foto

Batman İl Müftülüğü tarafından Kur'an Kursları arasında, 'Temel Dini Bilgiler' konulu yarışma düzenlendi.

Batman İl Müftülüğünce, Şevket Başak Camii’nde Kur'an Kursları arasında 'Temel Dini Bilgiler Yarışması' düzenlendi. Programa, İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, Kur'an Kurslarından yetkililer, öğrenciler ve veliler katıldı.

'Temel Dini Bilgiler Yarışması' Şevket Başak Camii Müezzini Ayetullah Şaşmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran açılış konuşması yaptı.

Yarışma İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran'ın Jüri başkanlığında gerçekleştirildi. Yarışmaya kentte bulunan Kur'an kurslarında eğitimini tamamlayan 13 öğrenci katıldı.

Yarışmada, Necat Nasıroğlu Kur'an Kursundan Medine Aydın birinci, Oduncular Sitesi Kur'an Kursundan Hamdullah Bulut ikinci ve Hicret Camii Kur'an Kursundan Nezihat Güneysu ise üçüncü oldu.

Yapılan program sonrası bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Kur’an Kurslarımız bildiklerimizi tekrar etiğimiz, bilmediğimizi öğrendiğimiz yanlış bildiklerimizi de düzettiğimiz müstesna mekânlardır. Bilgiyi en güzel ve doğru bir şekilde öğrenildiği mekânlar Kur’an kurslarımızdır. Ne mutlu ki evlatlarımız annelerimiz eşlerimiz ve yavrularımız buralarda Allah’ın kelamını dinimizin özellik ve güzelliklerini öğrene bilmek için çaba ve gayret sarf ediyorlar." dedi.

Kurslarda öğrenim gören öğrencileri tebrik eden Erhan, "Bu kurslarda öğrenilenler bizim hem dünyamızı hem de ahretimizi muhafaza eder. Bu kurslarda emek veren hocalarımızda kutluyoruz. Muhakkak birileri dereceye girecektir ama burada bulunmak bile başlı başına bir bahtiyarlıktır. Rabbimizden niyaz ve dileğimiz öğrendiklerimizi hayatımıza yansıta bilmektir." diye konuştu.

Yarışmada giren öğrenciler ödüllendirildi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.