Bayram şekeri fiyatları ağızların tadını kaçırdı

Bayram şekeri fiyatları ağızların tadını kaçırdı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhlardaki yerini alırken, şeker fiyatlarındaki fiyat artış ise dudak uçuklatıyor.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şeker çeşitleri tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Bayramda misafirlere ikram edilen şeker ve çikolatalar alışveriş merkezi, market ve dükkânlarda satışa sunuldu ancak fiyatı görenler şaşırıyor.


Bayrama 12 gün kala tezgâhlarına şeker, lokum, badem ve birçok çikolata çeşidiyle hazırlık yapmaya başladıklarını belirten şeker satıcıları, artan maliyetlerden dolayı şeker fiyatlarının 150 TL ile 1.490 TL arasında olduğunu belirtti.

Batman'da kurulan tezgâhlarda bayram şekerlerinin yanı sıra lokum ve kolonya çeşitlerini de tezgâhlarına dizen esnafın gözü bayramın yaklaşmasıyla şeker satışlarına odaklanmış durumda.

"Şeker fiyatları geçen seneye göre ikiye hatta bazı çeşitler üçe katlandı"

Ramazan Bayramı dolayısıyla birçok şeker çeşidiyle tezgâhlarını doldurduklarını söyleyen Cengiz Kan, "Her sene olduğu gibi Ramazan ayının son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Bununla beraber şubemizde bayram hazırlıkları olarak şeker çeşitlerimiz yapıyoruz. Yeni gelen şeker çeşitlerimizi peyderpey tezgâhlarımızda müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Neredeyse bütün şeker çeşitlerini bulundurmaktayız. Bayram şekerlerinin yanında bol fıstıklı lokum çeşitlerimiz var. Badem şekeri çeşitlerimiz var. Draje çeşitlerimiz var. Şeker fiyatları geçen seneye göre ikiye hatta bazı çeşitler üçe katlanmış bulunmaktadır. Fiyat artışı özellikle çikolata çeşitlerinde yaşandı ve bu da müşterilerimizin tepkisine neden oluyor." ifadelerini kullandı.

"Fiyatı 1.490 lira kadar çıkan bayram şekeri var"

Şeker fiyatlarındaki yükselişin vatandaşın tepkisine neden olduğunu ifade eden Kan, "En dip şeker fiyatlarımızın kilosu 150 liradan başlıyor, 1.490 lira arasında değişmektedir. Şeker fiyatlarında yaşanan artış müşteri potansiyelimizi de etkiliyor ve şu anda alım gücü azalmış bulunmaktadır. Çoğu müşterimiz kasaya geldiği zaman fiyatların yüksek olmasından dolayı tepki veriyorlar ve bu şekilde alamıyorlar." dedi.

"Milletin alım gücü eskisi gibi değil"

Yüksek fiyatlardan dolayı alım gücünün düştüğünü belirten Abdullah Arslan, "Diğer senelere göre bu sene özellikle çikolatalı şekerlerde fiyatlar yüksektir. Milletin alım gücü eskisi gibi değil. Eskiden millet 7-8 kilo şeker alırken şimdi ise ya 2kilo ya da 1 kilo şeker alıyor. Şeker çeşitlerimizle beraber lokum çeşitlerimizde tezgâhımızda yeri aldı. Önümüzdeki Cuma gününden sonra bayram hareketliliğinin başlamasını bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.