"BDP Bu Saldırılarla Kendi Kafasına Sıkıyor"

"BDP Bu Saldırılarla Kendi Kafasına Sıkıyor"

Önceki akşam HÜDA PAR Çaldıran İlçe Teşkilat binasına yapılan saldırı HÜDA PAR Çaldıran ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.

VAN- Burada yapılan açıklama öncesinde konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, yapılan saldırılarla PKK/BDP’nin kendi kafasına sıktığını belirterek, saldırıyı yapan gençlere seslendi. Oğuz, “Ellerinize molotof tutuşturanlar sizi bu halkın ve sizlerinde geleceği olan HÜDA PAR’ı yakmaya gönderiyor. Bunun farkında olun ve geleceğinizi yakmayın.” dedi.

HÜDA PAR’la Kürdistan’da yeni umutlar yeşerdiğini de ifade eden Oğuz, Kürt halkının HÜDA PAR’a olan teveccühünün birilerini saldırganlaştırdığını söyledi.

Oğuz’un konuşmasından sonra yapılan basın açıklamasını Hüda Par Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın okudu.

Önceki akşam saatlerinde HÜDA PAR Çaldıran İlçe Temsilciliğine Molotoflu saldırı yapıldığını, hatırlatan Levent Dalgın, Çevre esnafının tepkisine neden olan saldırıda Çaldıran ilçe binasında maddi hasar oluştuğunu belirtti.

“Birileri kendilerini bu bölgenin tek hâkim gücü olarak görüyor”
Saldırı sırasında parti binasında kimsenin olmaması nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanamadığını ifade eden Dalgın, “Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Muradiye İlçe Teşkilatımıza da taşlı saldırı yapılarak maddi hasar meydana gelmişti. Daha 2 gün önce Diyarbakır Lice’de esnaf ziyareti yapan HÜDA PAR heyetine yapılan saldırı ve bu son saldırıyla beraber şu sonuç ortaya çıkmaktadır; Birileri kendilerini bu bölgenin tek hakim gücü ve jandarması gibi görmektedir, bunlar bir dönemin tek parti zihniyeti gibi davranarak bölgede kendileri dışında bir irade kabul etmemektedirler. Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen halkın yoğun teveccühüne mazhar olan partimize yönelik çekememezlik ve saldırılarının altında yatan sebep de budur” dedi.

“Saldırıların amacı halkı birbirine düşürmektir”
HÜDA PAR olarak bu kirli oyunlara gelmemeyi şiar edindiklerini belirten Dalgın, yapılan saldırıların çalışma azimlerini kırmayacağını aksine halkın faydasına olacak çalışmalarına devam edeceklerinin vurgulayarak,  “Yapılan bu menfur saldırılar halkımızın gerçekleri daha net görmesine neden olmuş ve halka verecekleri hiçbir şeyleri olmayanların, sadece kandan ve kargaşadan beslendikleri gerçeğini bir kez daha ispatlamıştır.Siz değerli halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, Bu saldırıları yapanların amacı halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şu anda açıkça bir ihanet içerisindeler.” İfadelerini kullandı.

“Gidin kendinizi halka anlatın”
“Bu seçim sürecinde söyleyecek sözü olana meydan açıktır” diyen HÜDA PAR Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın, BDP yetkililerine seslenerek “Gidin kendinizi ve ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Çaldıran ilçe binasına yapılan menfur saldırıyı kınayan Dalgın, saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırarak, kolluk kuvvetlerini de görevlerini yapmaya ve bu saldırıların faillerini derhal bulmaya davet etti.

Basın açıklaması esnasında halk sık sık tekbir getirildi. Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

Çaldıran halkının yoğun ilgi gösterdiği açıklamanın ardından halk sesiz bir şekilde dağıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)









 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.