Beşiri kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto

Beşiri kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Beşiri ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Beşiri Hizmet-Der organizesinde, Beşiri ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Konuşmacılar, tek kurtuluşun Hz Muhammed’in (sav) yolundan gitmek olduğuna işaret etti.

Eski top sahası alanında saat 13.30`da başlayan etkinliğe, HÜDA PAR’ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr Aydın Gök, HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru ve beraberindeki partililer katıldı.

İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Hizmet-Der Başkanı Molla Ahmet İptaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Molla Ramazan Biçer `in mevlit okuduğu programda, Peygamberimizin babası Abdullah'ın vefatının anlatıldığı bölümde katılımcıların gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Etkinlikte Hira-Der kız çocuk ilahi grubu ile Siirt Hidayet İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

İlahilerin ardından Türkçe bir konuşma yapan Kur’an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, Hz Muhammed’i sevmenin, onun izinden gitmenin, onun getirdiği şeriata tabi olmanın şereflerin en büyüğü olduğunu söyledi.

“Peygamberimiz, bizim için yegâne örnek ve en güzel modeldir”

Hz Muhammed’i sevenlerin ve ona tabi olanların en bahtiyar insanlar olduğunu belirten Altun, “Aziz önderimiz Hz Muhammed, zalimlerden hesap soran, zorbaların belini büken, zulüm üzerine inşa edilmiş saltanatlarını darmadağın eden kılıç peygamberidir. Nice krallar, önderler, topluma yön verme iddiasıyla sistemler kuran filozoflar, fikir adamları ve daha niceleri geldiler ama hepsi unutuldu; isimleri, makamları, şan ve şöhretleri yok olup gitti. Asırlar geçtikçe, zaman uzadıkça aziz peygamberimize olan özlem, sevgi, bağlılık artarak devam etmektedir. Şerefli Peygamberimizden yana olanlar, onun davasına gönül verenler şeref bulmuşlar. Peygamberimiz, bizim için yegâne örnek ve en güzel modeldir. Cenabı hak onu örnek almamızı, ona uymamızı, onun izinden gitmemizi, onun sesine kulak vermemizi emrediyor. Hz Peygamberi örnek almak, bir Müslüman için öncelikli ve dini görevdir.” dedi.

 “Hz. Muhammed’in (sav) yolundan gidersek kurtuluşa ereriz”

Kürtçe bir konuşma yapan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur ise, bu tür etkinliklerdeki tek amacın halka peygamberi hatırlatmak ve O’nun peşinden giderek kurtuluşa ermek olduğunu söyledi. Teyfur, “Bizler Peygamberimizi birbirimize anlatmaya mecburuz. Çünkü çok kötü bir devirde yaşıyoruz. Bizler eğer Peygamberi birbirimize anlatmaz ve onun yolundan gitmezsek helak oluruz. Hz Muhammed’in (sav) bize şefaatçi olmasını istiyorsak onun yolundan gitmeli ve onun sünnetini uygulamalıyız. Peygamberimiz bizleri her türlü kötülüklerden temizlemek için gelmiştir. Bizler de ona tabi olmak zorundayız. Eğer ki onun yolundan gidersek kurtuluşa ereriz. Allah bizi onun yolundan gidenlerden eylesin.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından söylenen ilahilere katılımcıların, halkalar oluşturup halay çekerek eşlik ettikleri görüldü.

Etkinlik, Molla Ahmet İptaş’ın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA
























































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.