Bingöl’de 60 STK tarafından 15 Temmuz darbe girişimini kınandı

Bingöl’de 60 STK tarafından 15 Temmuz darbe girişimini kınandı

Bingöl'de faaliyet gösteren 60 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bingöl Sivil Toplum İnisiyatifi, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi.

Bingöl’de aralarında oda, siyasi parti ve çeşitli derneklerin bulunduğu 60 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bingöl Sivil Toplum İnisiyatifi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi.

Saray Park'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen okudu

15 Temmuz'da silahlarının namlularını teröristlere çevirmesi gerekenlerin halkı bombaladıklarını ifade eden Sözen, ülkeyi işgal etme planlarına karşı Türk, Kürt, Zaza, Çerkez, Laz, Boşnak, Alevi, Sünni'nin yan yana durarak canları pahasına işgal girişimini engellediğini belirtti.

Sözen, “İlk dakikalarda 'Neler oluyor?' diye şaşkınlık geçirsek de kısa bir süre sonra sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları havaalanlarına, sokaklara çağırması ve diğer siyasi partimizin destek vermesi üzerine vatandaşlarımız tıpkı Çanakkale’de, Sakarya'da, Dumlupınar'daki gibi iman ve irfanla sokaklara çıkarak, bu hain, alçak ve şerefsizlere gereken dersi vermiştir.” dedi.

Darbe girişimine karşı Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de halkın darbecilerin karşısına çelik bir kaya gibi çıktığını belirten Sözen, “Dik duran vatandaşların darbeye niyetlenen hainlere engel olduğunu ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana safını net bir şekilde ortaya koydu. Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları olarak her türlü terörün ve şiddetin karşısında olduklarını, biz memleketimizde terör değil, huzur, barış, kardeşlik, istiyoruz. Kardeşçe, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, ezanlarımızın minarelerden susmadığı bu güzel vatan topraklarında sonsuza dek özgür yaşamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amerika'nın, İsrail'in, dış güçlerin askeri olan hainlerin 15 Temmuz'da milletin iradesine darbe vurmaya kalkıştığını söyleyen Sözen, “14 Temmuz gecesi PKK ve FETÖ'cülerin ülkeyi paylaşma planı yaptığını, 14 Temmuz gecesi kandilde yapılan toplantıda PKK’liler, FETÖ'cüler hepsi bir araya gelmiş, sanki babalarını mallarını paylaşıyorlarmış gibi başta Güneydoğu Anadolu olmak üzere bütün illerimizi kendi aralarında parsel parsel bölüşmüşler.” şeklinde konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.