Bitlis'te yoğun kar yağışına rağmen Mirac Kandil için halk camilere akın etti

Bitlis'te yoğun kar yağışına rağmen Mirac Kandil için halk camilere akın etti

​Mirac Kandili münasebetiyle Bitlis Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, esaret altında bulunan Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek, ümmetin ortak davası olduğunu söyledi.

Mirac Kandili münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Camii’nde mevlit verildi. Yoğun kar yağışına rağmen 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarihi camiye akın eden vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerimi, Mevlid-i Şerifi, getirilen Salavatı Şerifeleri dinleyerek, ellerini semaya açıp, ümmetin vahdeti için dua ettiler. İlahilerin okunduğu mevlit programında maneviyat doruğa çıktı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem), Miraca yükseldiği Mescid-i Aksa’nın esaret altında olduğunu vurgulayarak, Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmenin ümmetin ortak davası olması gerektiğini belirtti.

Mirac Kandili'nde ümmete verilen üç önemli hediyeden birisinin de namaz olduğu hatırlatmasında bulunan Geylani, namaza çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

“Kulu Muhammed'i bir gece Mescid-i Haram'dan (Kabe'den) yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescid-i Aksa'ya (Kudüs'e) ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.” ayetini hatırlatan Geylani, bu geceyi Müslümanların iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Geylani, “Bu mübarek gün ve gecelerde bolca tövbe ve istiğfar edelim. Pişmanlık duyalım. Nefis muhasebemizi yapalım. Anne babamızın ellini öpelim. Uzaklarda ise arayalım hayır ve dualarını alalım. Akraba ve komşularımızın üzerimizde hakları vardır. Onları arayıp helalleşelim. Fakir fukaranın, yetimin derdiyle ilgilenelim. Varsa kaza namazlarımızı kılalım. Peygamber efendimize bolca salat vesselam getirelim. Bolca Kur’an-ı Kerim okuyalım. Bu geceyi güzel bir şekilde değerlendirelim. Ümmet coğrafyasındaki Müslümanlara duada bulunalım.” dedi.

Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek ümmetin ortak davası olması gerektiğini vurgulayan Geylani, şunları söyledi: “Hazreti Muhammed’in Miraca çıktı Mescid-i Aksa’ın israil işgalinden kurtulması, özgürlüğüne kavuşması, orada özgürce namaz kılınması için bolca dua edelim. Gerçekten Mescid-i Aksa bugün Yahudilerin işgali altındadır. İslam âleminin de en kısa bir zamanda o Yahudi zulmünün altından çıkarması bütün ümmetin en büyük davasıdır.”

Program, İl Müftüsü M. Faysal Geylani’nin yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.