Bitlis'te yolda mahsur kalanlara kumanya dağıtıldı

Bitlis'te yolda mahsur kalanlara kumanya dağıtıldı

Bitlis'te yoğun kar yağışıyla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalanlara Kızılay tarafından kumanya dağıtıldı.

Bitlis'te yoğun kar yağışıyla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan yüzlerce sürücüye Kızılay tarafından kumanya dağıtıldı.

İl genelinde günlerdir etkili olan kar yağışının fırtına ve tipiye dönüşmesiyle görüş mesafesi neredeyse sıfıra düştü. Trafik akışının zorlaştığı ilde birçok araç yolda kalarak yardım bekledi.

Akşam saatlerinden itibaren il ve ilçe belediyeleri tarafından, yolların kapandığı, aşırı fırtına ve tipi nedeniyle sürücülerin yola çıkmaması uyarısı yapılırken, vatandaşların evlerinden çıkmaması istendi.

Valilik tarafından Bitlis-Diyarbakır, Bitlis-Tatvan, Bitlis-Mutki, Bitlis-Hizan, Bitlis-Muş, Tatvan-Ahlat, Ahlat-Ovakış, Ahlat-Bulanık, Ahlat-Malazgirt ve Adilcevaz-Malazgirt karayolları araç trafiğine kapatıldı.

Kriz merkezi kuruldu

İl ve ilçelerde kriz merkezleri kurulurken, yolda mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışıldı. Kontrol noktalarında bulunan polis, araçların yola çıkmasına müsaade etmedi. Kriz merkezleri ise vatandaşları konukevlerine ve müsait olan diğer yerlere yerleştirmeye çalıştı.

Yollarda mahsur kalanlara kumanya dağıtan Kızılay Bitlis Şube Müdürü Faruk Çoban, bugüne kadar böylesi bir fırtınayla karşılaşmadığını dile getirerek, AFAD başta olmak üzere diğer kurumlarla birlikte çalışma yürüttüklerini belirtti.

Çoban, "Bitlis Kızılay Şubesi ve Doğu Anadolu Muş bölgesi olarak Bitlis-Tatvan, Bitlis-Güroymak, Bitlis-Diyarbakır yollarında mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıttık. AFAD müdürlüğüyle birlikte koordineli çalışarak, yolda kalan vatandaşlara yardım yapmak için arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz." dedi.

Yolda mahsur kalanlar evlerde misafir edildi

Öte yandan, yollarda mahsur kalanlara bazı alışveriş merkezleri yüzde 50 indirim yaptı. İlçe halkı da yolda kalanları evlerinde misafir etti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.