Bulgur ve bakliyat uluslararası rekabete açılıyor

Bulgur ve bakliyat uluslararası rekabete açılıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), bulgur ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) projesi ile dünya pazarlarına taşımaya hazırlanıyor.

Gaziantep’teki bulgur ve bakliyat üreticilerinin ihracat kapasitelerini artırarak, yeni hedef pazarlara yönelmelerine olanak sağlayacak olan, ’Bulgur- Bakliyat Sektörü UR-GE Projesi İhtiyaç Analizi Bilgilendirme Toplantısı sektör temsilcilerinin katılımıyla Gaziantep Ticaret Borsası (GTB)’ de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, Antepfıstığı ve baharat sektöründen sonra bulgur ve bakliyat sektörüne yönelik üçüncü UR-GE projesinin startını verdiklerini ifade etti.

Projeye şu ana kadar GTB üyesi 18 işletmenin başvuruda bulunduğunu belirten Bayram, ihtiyaç analizi toplantısının ardından gerekli kümelenme sayısının da sağlanması durumunda bulgur ve bakliyat sektörünün de UR-GE projesine dahil olacağını söyledi.

Bayram, UR-GE projelerinin amacının tüm işletmelerin uluslararası pazarlarda rekabet etme gücünü artırmaya yönelik, eğitim danışmanlık ve işbirliği kuruluşlarının proje bazlı giderlerinin desteklenmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

GTB çatısı altında bulgur ve bakliyat işletmecilerine yönelik gerçekleştirilen UR-GE çalışmalarının ‘İhtiyaç Analizi’ toplantısı ile başladığını belirten Stratejik İş Çözümleri Merkezi Yöneticisi Dr. Alper Altan ise katılımcılara projenin amacı ve kümelenmenin faydaları hakkında bilgiler verdi.

Dünyada bulgur üretiminin yaklaşık yüzde 60’nın Türkiye tarafından sağlandığını belirten Altan, UR-GE çalışmalarıyla bu bilinirliğin ve potansiyelin daha da artacağını savundu.

Altan, oluşturulacak bu karne ile firmaların mevcut işlerini daha etkin ve daha verimli yürütmelerine yönelik UR-GE Projesi kapsamında sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin belirleneceğini dile getirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.