Cafer Gizli’nin katledildiği kampa yeni öğrenciler yerleştirildi foto

Cafer Gizli’nin katledildiği kampa yeni öğrenciler yerleştirildi foto

Cafer Gizli’nin katledilmesi olayında baştan sona ihmalleriyle gündeme gelen Mersin’in Silifke ilçesindeki kampa, yeni öğrenciler yerleştirildi.

31 Ocak 2016 tarihinde Mersin Silifke Kapızlı Deniz Kampı’nda PKK’li öğrenciler tarafından 16 yaşındaki Cafer Gizli katledilmiş, ardından kamp kapanmıştı. O günlerde ihmaller zinciriyle gündeme gelen kampa Mardin Nusaybin ilçesinden 50 öğrenci yerleştirildi.

Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasakları ve devam eden olaylar nedeniyle Mardin'in Nusaybin ilçesinden 50  öğrenci, üniversite sınavlarına hazırlanmak ve eğitimlerini sürdürmek üzere Mardin Midyat Derneği (MİDER) tarafından Mersin’deki Silifke Kapızlı Gençlik Kampı’na yerleştirildi. 

Tüm giderleri Mersin Valiliği tarafından karşılanan kamptaki öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mardin Midyat Derneği (MİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyni Acat ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mükerem Ekinci Mersin Silifke Kapızlı Gençlik Kampında kalan öğrencileri ziyaret ettiler. 

Kamptaki farklı illerden gelen öğrencilerin, daha önceden olduğu gibi yemek ve eğitim zamanlarda karma, yatakhanelerinin ise ayrı binalarda olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere 31 Ocak 2016 tarihinde Mersin’in Silifke ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi’nde kampa eğitim amaçlı yerleştirilen öğrencilerin içerisinden PKK’li bir grubun saldırısı sonucu 11’inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli katledilmişti.

Yaşanan bu olay basit bir adli olay olarak geçiştirilmeye çalışılırken planlı ve organizeli bir şekilde işlendiği belirtilen bu cinayetle ilgili sadece M.D isimli PKK’li öğrenci tutuklanmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından İLKHA’ya konuşan görgü tanıkları kampta baştan sona ihmallerin olduğunu dile getirmişti. Tanıklardan biri, “Kampüse girişte arama yapılmadı. Bize ‘üzerinizde bıçak,sigara varsa bırakın’ dediler, bizim grubumuzdaki 4-5 kişi sigara bıraktı. Ardından hiçbir üst araması yapılmadı.” ifadelerine yer vermiş ve kamptaki ihmalleri gözler önüne sermişti.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.