Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı çocuklarımızla süsleyelim

Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı çocuklarımızla süsleyelim

Siirt’te Kur’an eğitiminin yaz tatilinin ardından da devam edeceğini belirten Kur’an kursu öğreticileri, ailelerden çocuklarını Kur’an eğitimine göndermelerini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 Haziran’da “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kursları Siirt’te tüm coşkusuyla devam ediyor.

Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi dikkatlerden kaçmıyor.

Geçen seneye oranla kurslara katılan öğrenci sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandığını belirten Halid Bin Velid Cami İmam Hatibi Musa Doğrusever, Kur’an eğitiminin yaz tatilinin ardından da devam edeceğini belirtti.

Öğrencilerin Kur’an kursuna yoğun ilgi gösterdiğini belirten Doğrusever, çocukların Kur’an dersinin yanında siyer, Peygamber Efendimizin hayatı ve ahlaki özellikleri olmak üzere sosyal aktiviteler de düzenlediklerini söyledi.

Doğrusever, “Elhamdülillah kız ve erkek olmak üzere 100’e yakın öğrencimiz bulunmakta. Gün geçtikçe de öğrenci sayımız artmaktadır. Kur’an kursumuzda, Kur’an dersinin yanında öğrencilere siyer de öğretiyoruz. Ayrıca sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Kursa gelen öğrencilerimiz daha önceden Fatiha’yı bilmez iken şu anda elhamdülillah yüzde 95’in üzerinde öğrencimiz Fatihalarını, namazda okunacak kısa sureleri ve dualarını öğrendiler.” dedi.

“Çocuklarınızı dini bilgilerden mahrum bırakmayın”

Yaz Kur’an kurslarının, okulların başlaması ile 15 günlük kısa bir ara verildikten sonra tekrar eğitime devam edeceğini belirten Doğrusever, ailelerden çocuklarını Kur’an eğitimine göndermelerini istedi.

Doğrusever, “Çocuklarımızı sadece okula yönlendirip, onları Kur’an eğitiminden, dini bilgilerden mahrum edersek yarın mahşerde bu çocuklar bizim yakamıza yapışacak. Bizler anne babalar olarak üzerimize büyük vazifeler düşüyor. Her ne kadar dünyevi işlerinin yolunda gitmesini istiyorsak, bunun yanında ahiretlerine de önem vermek zorundayız. Bugün her evin yanında bir cami, bir Kur’an kursu bulunmaktadır. Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı çocuklarımızla süsleyelim ve çocuklarımızın buradan alacakları bilgiler anne ve babalarının istifadesine olacaktır. Onun için anne babalara tavsiyemiz çocuklarını dini bilgilerden mahrum bırakmasınlar.” diye konuştu.

“Çocuklarımıza en iyi şekilde dini ve ahlaki bilgileri vermek zorundayız”

Konuşmasının devamında Doğrusever, şunları söyledi: “Çocuklarımızın büyük bir maden hükmünde olduğunu unutmayalım. Çocuklarımızı iyi işlememiz durumunda güzel bir mücevhere dönüşecekler. Bizler çocuklarımızın iyi olmasını istiyorsak, onlara en iyi şekilde dini ve ahlaki bilgileri vermek zorundayız. Vermediğimiz takdirde yarın öbür gün bu çocuklar bizim başımıza büyük belalar açabilirler. Bizler 6-8 Ekim olaylarına hepimiz şahit olduk, o olayları gerçekleştiren insanlar başka ülkelerden gelmediler. Bizim çocuklarımızdı; ama zamanında o çocukların elinden tutulmuş olunsaydı, bu çocuklara gerekli dini bilgiler verilmiş olunsaydı o gün o çocuklar yapmış oldukları şeyleri yapmayacaklardı.”

“Kur’an surelerini, namaz kılmayı ve abdest almayı öğrendim”

Kur’an kursuna katılan öğrenciler de duygularını paylaşarak; Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgileri öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerden Muhammed Eren Çakmak, “Camide Kur’an dersi almaya başladığım günden beri günüm çok güzel geçiyor. Hocamız Peygamber Efendimiz ile ilgili, namazla ilgili her şeyi anlatıyor. Kur’an surelerini öğrendim, artık namaz kılmayı ve abdest almayı biliyorum. Camiye düzenli bir şekilde geliyorum, hocamız değişik etkinliklerle bizleri eğlendiriyor.” şeklinde konuştu.

“En çok sevdiğim şey Kur’an okumak”

Kur’an kursunda hem dinini öğrendiğini hem de eğlendiğini aktaran Yusuf Sercan, “Yaz Kur’an kuşunda çok güzel eğleniyoruz. Hocamız bizlere çok güzel şeyler öğretiyor. Bazen yaramazlık yaptığımız oluyor; ama burası Kur’an kursu olduğu için daha çok Kur’an okuyoruz. Burada en çok sevdiğim şey Kur’an okumak, burada dinimizi ve ibadet etmeyi öğreniyoruz. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. En önemlisi de namazımı düzgün kılmayı öğrendim.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.