Ceviz büyüklüğünde yağan dolu çiftçiyi olumsuz etkiledi

Ceviz büyüklüğünde yağan dolu çiftçiyi olumsuz etkiledi

Mersin’in Tarsus ilçesinde ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı narenciye ve sebze üreticilerine büyük zararlar verdi.

Tarsus’ta önceki gün aniden yağan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı başta narenciye, zeytin, limon, bakla ve birçok ekili kışlık sebzeye zarar verdi.

Özellikle Sarıveli Mahallesi ve çevresine aniden yağan şiddetli dolu yağışı karşısında şaşkına dönen çiftçiler, ilk defa ceviz büyüklüğünde dolu gördüklerini dile getirirlerken zararlarının çok büyük olduğunu söylediler.

Narenciye ağaçlarındaki mandalina, portakal ve limonun tamamen zarar gördüğünü belirten çiftçilerden Mustafa Şimşek, “Aniden bastıran dolu yağışı ve dolunun büyüklüğüne şaşırdık kaldık. Yağış kısa da sürmedi. Tarlalarımızdaki tüm ekinler tamamen zarar gördü. Narenciyeyi görüyorsunuz, yarısı yerlerde yarısı ağaçta. Ağaçta kalanda parçalanmış durumda. Yetkiler gelip gördüler. Zararımız oldukça çok.” dedi.

Yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü

Öte yandan konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, yaşanan dolu afetinin ardından zarar tespiti için çalışmalara başlandığını belirtti.

Erdoğan, “Yaşanan afetle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ihbar çekildi. Bunun zararları belki hemen ilk etapta belli olmayabilir. Çünkü özellikle dolu yağışının olduğu bölgelerde bağ, zeytin ve benzeri ağaçlardaki çiçek gözlerinin zarar görüp göremediğini yapılacak olan titiz çalışmadan sonra belirlenebilir. Yağış özellikle Sarıveli Mahallesi ve civarlarında etkili olmuş. Zarar gören tarım arazisi yaklaşık olarak 2 bin dönüm civarındadır. Tam olarak ne kadar zararın olduğu kurulan İlçe Hasar Tespit Komisyonumuz tarafından yapılacak detaylı ve titiz incelmenin ardından netleşecektir.” İfadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.