Cizre Nuh Gıda Bankasından yardım çağrısı

Cizre Nuh Gıda Bankasından yardım çağrısı

Cizre Nuh Gıda Bankası, 8 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan Cizre halkı için maddi ve manevi dayanışma çağrısında bulundu.

Cizre Nuh Gıda Bankası Derneği Başkanı Yusuf Özalp, Cizre için, 4-12 Eylül arasından yaşanan 8 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan Cizre halkı için yardım çağrısı yaptı.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cizre halkının topyekun mağduriyet yaşadığını belirten Özalp, “Kardeşlik için şimdi paylaşma zamanı” sloganıyla Cizre halkı için yardım çağrısında bulundu.

Zaten mağdur olan halkın yaşanan sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarının kat kat arttığının ifade eden Özalp, “Kendi imkânlarımızla bunu karşılamamızın mümkün olmadığını müşahede ettik. Bundan dolayı Ülke genelinde ve dışında bulunan duyarlı STK ve hayırsever kardeşlerimizden “Kardeşlik için şimdi paylaşma zamanı” diyerek, yardım çağrısında bulunuyoruz.

Cizre olaylarının başlamasıyla ülkenin bir kaç yerinde hiç kimsenin tasvip etmediği üzücü olaylar ile Müslüman kardeşler olan Kürt ve Türk’ler arasında yakılmak istenen fitne ateşini, yaptığımız bu dayanışma çağrısı ile gelin beraber söndürelim. Ve bu kirli oyunları yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bertaraf edelim.” ifadelerini kullandı.

Kardeşliğin pekişmesi ve fitne hesapları içinde olanlara fırsat vermemek adına yardım yapılması çağrısında bulunan Özalp, “Önümüzde yaklaşmakta olan Kurban Bayramının bunun için en iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Gelin Cizre için, Kardeşlik için kurbanlarımızı Cizre’deki mağdur ve muhtaç kardeşlerimize bağışlayalım. Bu konuda Gıda Bankamıza ulaşmak isteyen kardeşlerimiz resmi web adresimiz olan www.cizrenuhgidabankasi.org.tr ve 0545 847 3323 No’lu telefondan bizlere ulaşıp vekaletlerini verebilirler. Ayrıca isteyen hayırsever kardeşlerimiz Cizre’deki mağdur ve muhtaç aileler için resmi web adresimizde yer alan hesap numaralarından ve iletişim bilgilerinden ayni ve nakdi yardımlarda bulunabilirler.” dedi

Üye ve gönüllüleriyle ayni ve nakdi yardımları her an ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için aracı olmaya hazır olduklarını belirten Özalp, son olarak, yaşanan bu üzücü olayların bir daha olmamasını dileğinde bulundu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.