Cizre'de biri Belediye çalışanı 2 PKK’li öldürüldü

Cizre'de biri Belediye çalışanı 2 PKK’li öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi mahallesinde bugün öğleden sonra şiddetlenen çatışmaların, özellikle PKK'nin yaralılarını tedavi ettiği iddia edilen taziye evi civarında yoğunlaştığı, burada saklanan birçok PKK'linin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı 36. gününe girerken, çatışmalar Cudi ve Sur mahallelerinde yoğunlaşarak devam ediyor. Şiddetli patlama seslerinin eksik olmadığı her iki mahallede bugün yaşanan çatışmalarda biri Belediye çalışanı 2 PKK’li öldürülürken 1 sivil de hayatını kaybetti.

Cudi mahallesinde bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetlenen çatışmalarda  özellikle PKK'nin yaralılarını tedavi ettiği iddia edilen taziye evi civarında yoğunlaştı. Yapılan top atışlarından taziye evinin isabet aldığı ve burada saklanan birçok PKK'linin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, ayrıca  aynı mahallede çıkan çatışmalarda Cizre Belediyesinde çalıştığı öğrenilen Mehmet Kaplan adlı PKK'li  öldürüldü. 

Cudi mahallesinde dün gece  yaşanan patlamalarda ise Mehmet Rıdvan Kaymaz adlı sivil çıkan çatışmalarda hayatını kaybetti.

Nur mahallesinde 4 gün önce çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtilen Hüseyin Paksoy adlı PKK'linin de kan kaybından öldüğü ve cenazesinin Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan dün İdil caddesinde bulunan Başak otelinde yaşanan şiddetli patlamalar sonrası otelin tamamen yıkıldığı belirtildi

Yaşanan patlamalardan dolayı Cizreliler ilçeyi terk etmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre dün ilçeden ayrılan insanların arasına karışıp ilçeden kaçmak isteyen PKK’lilerin  Cizre-Şırnak karayolunda yapılan kimlik aramasında  gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltına alınan kişilerin üzerinde nüfus cüzdanı bulunmadığı ve kendilerini Diyarbakırlı olarak tanıttıkları belirtildi.

Yine bugün aynı arama noktasında bir kişinin kimlik arama noktasında üzerinde kimlik bulunmadığı için gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın Nur mahallesinde çatışmalarda yer alan PKK’nin gençlik yapılanması üyesi  olduğu öğrenildi.

İlçede art arda yapılan top atışlarından ve çıkan çatışmalardan birden fazla evin de yandığı belirtiliyor.

Daha önce asker ve polis  kontrolüne giren Yafes ve Nur mahallelerden sonra ilçenin en büyük nüfusuna sahip Cudi mahallesinin de neredeyse tamamının asker ve polis kontrolüne girdiği ve mahallenin çok az kısmında PKK'lilerle askerler arasında çatışmalar yaşandığı, şiddetli çatışmalardan fırsat bulan birçok PKK'linin çukur ve barikat olmayan mahallelere kaçtığı gelen bilgiler arasında. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.