Cizre’de hendekler olduğu gibi duruyor

Cizre’de hendekler olduğu gibi duruyor

Cizre’de ilçe seçim kurulu Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde seçim güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle mahallelerde kurulacak olan sandıkların daha güvenli olan iç mahallelere taşınmasına karar verdi.

Alınan kararın tamamen siyasi olduğunu ve söz konusu mahallelerde tek bir hendeğin bulunmadığını öne süren HDP Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etti.

HDP’nin itirazına dayanak olarak gösterdiği ve mahallelerde bir tek hendeğin dahi bulunmadığı açıklamasından sonra bu gün öğle saatlerinde mahallelerden aldığımız fotoğraflar durumun pekte HDP’nin iddia ettiği gibi olmadığını ortaya koydu.

Cizre’nin Cudi, Sur ve Nur Mahalleleri başta olmak üzere Yafes mahallesinde de bulunan tüm cadde ve sokakların hendek, barikat ve perdelerle kapalı olduğu apaçık bir şekilde görülüyor.

Ayrıca güpegündüz bu mahallelerde silahlı militanların sokak ve caddelerde kazılan hendeklerin arkasında nöbet tuttukları gözlerde kaçmazken, ismini vermek istemeyen mahalle sakinleri canlarının korkusundan kimsenin sesini çıkaramadığını söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.