Cizreli kadınlar: Bizim günümüz mü kalmış video foto

Cizreli kadınlar: Bizim günümüz mü kalmış video foto

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki kadınlar, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaralarını sarıyor.

Yaklaşık üç ay süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından Cizreli kadınlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Aylar sonra büyük yıkımın yaşandığı Cizre'ye dönen kadınlar 'bizim günümüz mü kalmış' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Cizreli kadınlar, yaklaşık üç ay aradan sonra tekrar evlerine döndüklerini ifade ederek, hayata yeniden başlamak zorunda olduklarını söylediler.

Yaşadıkları acı ve mağduriyetleri dile getiren Cudi Mahallesi sakinlerinden Meryem Kanıt (55), '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' hakkında "Bizim günümüz mü kalmış, halimizi görüyorsunuz. Biz zulüm değil barış istiyoruz." dedi.

Kendi evinin avlusunda kirlenen halılarını yıkayan Leyla Garin (43) de sokağa çıkma yasağının sonlanmasıyla evlerine döndüklerini, çatışma ve kuşun izleri arasında hayatlarını devam ettiklerini ifade etti.

Evinin avlusunda sac üzerinde ekmek pişiren Huri Gülseren (39) ise kendilerine bu zulmü reva görenlere ne bu dünyada ne öbür dünyada haklarını helâl etmeyeceklerini söyledi.

Yasağın başlamasıyla ailelerin her birinin bir yana dağılmak zorunda kaldığını anlatan Gülseren adlı kadın da duygularını şöyle dile getirdi: "Yasağın başlamasıyla aile efradımızın her biri bir yere gitmek zorunda kaldı. Kendi memleketimizde muhacir olduk. Bu dünyada da öbür dünyada da davacıyız. Allah hakkımızı bırakmasın."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hatırlatılması üzerine Gülseren, kadınların hayatın bir parçası olduğunu, değer ve kıymetlerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.