Cizreliler darbe girişimini lanetledi foto

Cizreliler darbe girişimini lanetledi foto

Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk, darbe girişimine karşı tepki göstermeye devam ediyor.

Darbe teşebbüsüne karşı ilk saatlerden itibaren tepkisini ortaya koyan Cizreliler, bu gece de yatsı namazından sonra Kaymakamlık önünde toplanan kalabalık sık sık tekbir ve sloganlar atarak darbe girişimini lanetledi.

Halkın toplanmasının ardından Meydan Camisi müezzininin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Eski Başkanı Ferhan Dündar, darbe girişiminde ABD ve emperyalist ülkelerin parmağı olduğunu, buna karşı herkesin birlik olması gerektiğini söyledi.

Dündar, "Türkiye'de şu an bir grup askerin, bu memleketin gidişatını bozmak, değiştirmek ve batılı ülkelere peşkeş çekmek için yaptığı bir teşebbüsün meydana getirdiği tahribatın neticesi olarak biz burada halk olarak toplanmış bulunmaktayız. Onun için bugün birlik olma günüdür, birliktelik günüdür. Omuz omuza hareket etme günüdür. Türkiye halkı olarak memleketimizin asayişi, istikbali, inancımız, dini mukaddesatımız için hepimizin el birliği yapması lazım." dedi.

"Biliniz ki bu emperyalist devletlerin bir hesabıdır" diyen Dündar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mesele bildiğimiz gibi değildir değerli kardeşlerim. Son 4-5 yıldır biliyorsunuz yanı başımızda Suriye'de komşumuz Irakta ve birçok İslam beldesinde yaşanan faciaları, tahribatları biliyorsunuz ve müşahede ediyorsunuz. Allah muhafaza belki masa başında bizim bilmediğimiz kapı arkalarında bu zalimler asrımızın gavur ülkeleri ya da emperyalistler bir araya gelip bu son kale olarak kabul ettiğimiz İslam beldesi olan Türkiye'yi de ateşe vermek istiyorlar. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bakın Allah-u Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de kafirlerin kafirliklerini yaymak için el birliği yapıp bir şahsı manevi gibi hareket ettiğini beyan ediyor. Buna mukabil Müslümanlara da siz de eğer onlar gibi elbirliği yapmazsanız omuz omuza güç birliği yapmazsanız biliniz ki fitne sizi de yakar, her taraf ateş olur fesat her tarafı istila eder şeklinde Allah biz Müslümanları uyarıyor."

Günün bir olma ve bir araya gelme günü olduğunu belirten Dündar, "Bunu yapmak, hepimizin hem İslami hem de insani vatandaşlık görevidir. Bugün Türkiye devletini neden hedef alıyorlar, biz eski Türkiye'yi de biliyoruz yeni Türkiye'yi de... Mesele bu devletin içinde ya da bu ülkede işin ters gitmesinden dolayı değildir, mesele işlerin düzgün gitmesinden dolayıdır." diye konuştu.

Kalkışmada emperyalist güçlerin parmağının olduğu sözünü yineleyen Dündar, "Belki bunlar basına yansımıyor ve konuşulmuyor ama dış güçlerin, emperyalist ülkelerin, Amerika gibi dünyanın jandarmalığını yapan ülkelerin parmağı vardır. Bu işin içinde nasıl olur da bu ülkenin askeri bu ülkenin silahını bu ülkenin evladına doğrultup katlediyor. Bu hangi kitapta yazıyor. Bunun ne İslam'da ne de insanlıkta yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen protesto eylemine HÜDA PAR ilçe teşkilatı, AK Parti ilçe teşkilatları, Memur-Sen ile İslami STK'lar da tam destek vererek katıldı. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.