Cizreliler: Huzur ve selamet istiyoruz video foto

Cizreliler: Huzur ve selamet istiyoruz video foto

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kısmen sona eren sokağa çıkma yasağının ardından evlerine dönen halk, karşılaştıkları manzaradan dolayı büyük şaşkınlık yaşarken artık huzurlu ve Müslümanca bir hayat yaşamak istediklerini belirttiler.

Cizre'de sokağa çıkma yasağının 2 Mart 2016’da kısmen sona ermesiyle birlikte ilçeye giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılırken evlerine dönen halk gördükleri manzarayla adeta şok geçiriyor.

Ev ve işyerlerinin adeta harabeye döndüğünü gören halk, buna sebep olanları Allah'a havale ederken, artık huzurlu ve sakin bir hayat yaşamak istediklerini belirtiyor.

Yafes Mahallesinde oturan K.A adlı kadın, sokağa çıkma yasağının ilk 25 gününde evinde kaldığını ancak çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle evlerini terk ederek başka bir mahallede oturan akrabalarının yanına yerleştiklerini söyledi.

Evinde bulunduğu süre zarfında evde hiçbir tahribatın olmadığını, evlerinden çıktıktan sonra PKK’lilerin eve yerleşip, kum torbaları ile mevzi yaptıktan sonra çıkan çatışmalar sonucu evinin kullanılamaz hale geldiğini belirten K.A, içeride bulunan bütün eşyalarının ya yandığını ya da kırılarak kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.

K.A, "Hiç bir zaman bunların fikirlerini kabul etmedik çünkü bunlar bedbahttır ve şehrimizin yıkılmasına yol açtılar." dedi.

"Müslümanca bir hayat yaşamak istiyoruz."

K.A, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yapılan benimsediğimiz bir yol değildir. Rabbim onlara fırsat vermesin, boyunlarını kırdırsın. Biz huzur, selamet, barış ve Müslümanca bir hayat yaşamak istiyoruz. Hiç kimse ile bir sıkıntımız yoktu ama zalimler biz evden çıktıktan sonra evimize yerleşip bu hale getirdiler. Bu evden başka hiç bir malımız ve servetimiz yoktu. Bundan sonra ne yapacağız, bilmiyoruz? Elimizde hiç para da yok. Çoluk çocuğumuzla ortalıkta kaldık.”

"Bir an önce huzurun gelmesini bekliyoruz"

Yaşanan çatışmalardan dolayı evi yanıp kullanılamaz hale gelen H.C ise “Halkın var olan sıkıntıları daha da arttı. Perişan olduk halkın büyük bir kısmı yaşanan çatışmalardan dolayı göç etmek zorunda kaldı. Kendi memleketlerinden göç ettiler. Halk perişan oldu. Halk olarak bunu hak etmedik. Bir an önce huzurun gelmesini bekliyoruz." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.