Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması

Siirt’te "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması"nda, bin 90 şahıs ve 563 aracın kontrolü gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak amacıyla "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı.

Polis ve jandarma tarafından, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik olarak gerçekleştirilen uygulamada, okul çevreleri ve okul servis araçlarının denetimi gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, özellikle parkların içerisi ve çevresi ile metruk binalarda zula tabir edilen yerlerin tespiti, okul ve kurs binalarının önleri ile park bahçelerinin çevresinde bulunan umuma açık yerlerde idari denetime yönelik kontrol ve arama faaliyetinin icra edildiği belirtildi.

Bin 90 şahıs ve 563 aracın kontrolünün yapıldığı belirtilen açıklamada ayrıca, yapılan sorgulamalarda 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği, 16 araca toplam 2 bin 617 TL para cezası uygulandığı, 2 aracın trafikten men edildiği ve 5 yoklama kaçağı şahsın yakalandığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.