"Çocuklarınız dindar yetişirse uyuşturucudan uzak kalır"

"Çocuklarınız dindar yetişirse uyuşturucudan uzak kalır"

Çocukların İslam'ın emrettiği şekilde dindar yetiştirilirse ancak madde bağımlılığından kurtulabileceğini söyleyen Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, aksi takdirde toplum olarak büyük felaketlere maruz kalınacağına dikkat çekti.

BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, son zamanlarda gittikçe artan ve çocukları tehdit eden madde bağımlılıklarıyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulundu. Madde bağımlılığıyla mücadele etmede en büyük rolün ebeveynlere düştüğünü belirten Müftü Çağlar, çocuklarının kiminle arkadaşlık ettiğine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

 

Eskiden sadece içki, kumar ve benzeri kötülüklerin gençleri tehdit ettiğini ama bu son zamanlarda çeşitli madde bağımlılığın ortaya çıktığını söyleyen Çağlar, “Bu sefer bu sadece gençleri değil çocukları dahi tehdit eder hale geldi. Bilindiği gibi dinimiz, insan sağlığına ve insan vücuduna, ferde ve topluma zarar veren her şeyi haram kılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamberimizin hadislerinde içki ve kumarın haram olduğu bahsediliyor. Şimdiki uyuşturucu maddeleri belki bahsedilmiyor ama bunlarda aynen içki, kumar derecesinde görülüyor ve dinimiz bu gibi şeyleri de tamamen haram kılıyor ve yasaklıyor.” dedi.

 

“Uyuşturucu ile mücadele etmek herkesin görevidir”

Uyuşturucu ile mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu belirten Çağlar, “Bu son zamanlarda maalesef toplumu, toplumun gençlerini, çocuklarını tehdit eden madde bağımlılığı söz konusudur. Uyuşturucu ile mücadele etmek herkesin ve her kurumun görevidir. Biz din görevlileri olarak vaazlarımızda, hutbelerimizde bu gibi şeylerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Ama maalesef bu sadece vaazlar ve hutbelerle önlenebilecek kötülükler değil. Anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor. Eğitime daha çok büyük görevler düşüyor. Sokaklarımız bu gibi şeylerden nefret ettirici afişlerle, gerektiğinde billboardlar vasıtasıyla mücadele edilmesi lazım. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz ama herkes ve her kurum bununla mücadele etmelidir.” diye konuştu.

 

“Uyuşturucu kullananlara ağır cezalar uygulansın”

Uyuşturucu kullananlara ağır cezaların verilmesi gerektiğini vurgulayan Çağlar, “Uyuşturucu kullananlara ağır cezalar uygulanmalı ki caydırıcı olsun. Gerçekten herkesin çocuğu bu son zamanlarda tehditlere maruzdur. Bu bizi çok üzmektedir. Bir kısım insanlar bununla mücadele eder gibi görünür ama mücadele etmediği anlaşılıyor. Ebeveynlere, topluma, yetkililere, emniyete, milli eğitime, müftülüklere ve herkese bu hususta görev düşüyor. Anne ve babalar, çocuklarının nasıl gençlerle arkadaşlık ettiklerini takip etmeleri lazım. Kimse kendi çocuğunun kötü yola düşmeyeceğini sanmasın. Büyük kötülükler küçük kötülüklerle başlıyor. Bir çocuk, kötü bir çocukla arkadaşlık kurdu mu mutlaka onun kötülüğünden kendisi de nasibini alacaktır. Bununla mücadele edilmezse toplum olarak büyük felaketlere maruz kalırız.” ifadelerini kullandı.

 

“İnançlı ailelerde madde bağımlılığına bağlı gençler pek çıkmaz”

Dinimizin bütün kötülüklerle mücadeleyi emrettiğinin altını çizen Çağlar, devamında şunları kaydetti: “Bir anne ve baba kendileri dindarsa, çocuklarını dindar şekilde yetiştirirlerse, onları İslam’ın emrettiği şekilde terbiye ederlerse, daha küçükken Allah’ı, Peygamberi, dini, imanı, cenneti, cehennemi anlatırsa ve bu gibi haram olan şeylerden uzak durulması gerektiği anlatılırsa bu mücadelede en büyük caydırıcı olur. İnançlı ailelerde madde bağımlılığına bağlı gençler pek çıkmaz. Dine, inanca önem verilmezse, çocuklar inançlı bir şekilde yetiştirilmezlerse her türlü kötülüğe ve madde bağımlılığına maruz kalır. İnanç evde yaşanırsa, ahlak evde yaşanırsa ve İslam’ın emrettiği terbiye evde verilirse kötülüklere düşmeden tedbir alınmış olur. İnancın doldurduğu boşluk eğer boş kalırsa çocuklar daha çok tehlikelere maruz kalır.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.