Dargeçit Halk Eğitim Merkezi'nden Kurs Çağrısı

Dargeçit Halk Eğitim Merkezi'nden Kurs Çağrısı

Okuma-yazma bilmeyenler için Mardin'in Dargeçit ilçesinde yeni kurslar açılacağı bildirildi.

MARDİN - Dargeçit Halk Eğitim Merkezinin 2012-2013 eğitim öğretim yılında bünyesinde açacağı mesleki, teknik, sosyal ve kişisel gelişimlere yönelik kurslar belli oldu. Okuma-yazma bilmeyenlere yönelik olarak kurslar belde ve köylerde yine açılmaya devam edeceği öğrenilirken merkez bünyesinde 25'e yakın kursun açılacağı ve katılmak isteyenlerin kayıt yaptırması gerektiği bildirildi.


Merkez bünyesinde açılacak olan Kursların sonunda verilen sertifika ve belgeler Milli Eğitim Bakanı onaylı olarak verileceği kaydedildi.


Bu kapsamda Dargeçit Halk Eğitim merkezinde açılması planlanan Kurslar, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursu, Aile ve Tüketici Bilimleri Kursu, Halkla İlişkiler Kursu ve Organizasyon Kursu, Müzik ve Gösteri Sanatları Kursu, Okuma Yazma Kursu, Bahçecilik Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Kursu, Bilişim Teknolojileri Kursu, Hayvan Sağlığı Kursu, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu, Çevre Koruma Kursu, İnşaat Teknolojisi Kursu, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu, Sanat ve Tasarım Kursu, Kişisel Gelişim ve Eğitim Spor Kursu, Tarım Teknolojileri Kursu, El Sanatları Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi Kursu, Tesisat Tek ve İklimlendirme Kursu, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Kursu, Yabancı Diller Kursu, Giyim Üretim Teknolojisi Kursu ve Mesleki Gelişim Modülleri Kursu açılacaktır.


Konuyla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Başar yaptığı açıklamada, "Kurs kayıtları Halk Eğitimi Merkezinde kursiyerlerin başvurusu ile yapılmaktadır. Bazı kurslara (Bilgisayar, İngilizce, okuma yazma, dikiş vb.) olan yoğun talep nedeniyle kurs kontenjanları çabuk doluyor" dedi. (Musap Şengül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.