DBP’den Cizre ile ilgili açıklama

DBP’den Cizre ile ilgili açıklama

DBP tarafından yapılan yazılı açıklamada Cizre’de bodrumda ölenlerin sayısının 100’e yakın olduğu belirtildi.

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Cizre’de bodrumda ölenlerin sayısının 100’e yakın olduğu belirtilerek, otopsi işlemi için cenazelerin Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Silopi’ye gönderildiği kaydedildi.

Cenazelerin otopsi işlemi bittikten sonra tekrar Cizre’ye gönderileceği bilgisine yer verilen açıklamada, şu anda cenazelerden 7’sinin Mardin’de, 28’inin Şanlıurfa’da, 13’ünün Şırnak’ta, 36’sının Silopi’de olduğu ve toplamda 84 cenazenin bulunduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Şanlıurfa’da otopsisi yapılan 8 cenazeden ikisinin teşhisi aileleri tarafından yapılarak defnedilmiştir. Bu cenazeler; Sultan Irmak ve Fehmi Dinç’e ait olup diğer cenazeler henüz teşhis edilememiştir. Bazı cenazelerin teşhisi ise mümkün değildir. Bu konuda DNA örnekleri Mardin ve Silopi’de alınacak olup ailelerin kriz masası ile irtibata geçerek Mardin ve Silopi’ye gitmeleri çağrısını yineliyoruz. Kimi cenazelerin, kriz masasında bulunan fotoğraflardan teşhisi mümkün durumda olduğundan dolayı ailelerin kriz masası ile irtibata geçmeleri önem arz etmektedir.” denildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.