Dicle Nehri'nde baba ve kızı ile yeğeni boğuldu

Dicle Nehri'nde baba ve kızı ile yeğeni boğuldu

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Dicle Nehri'ne düşen kızı ile yeğenini kurtarmak isteyen baba; kızı ve yeğeni ile suda boğularak hayatını kaybetti.

BATMAN – Piknik yapmak amacıyla Hasankeyf ilçesine bağlı Suçeken köyüne giden aileden 3 kişi, Dicle Nehri’nde boğuldu. Nehre düşen kızı ile yeğenini kurtarmak isteyen baba; kızı ve yeğeni ile boğularak hayatını kaybetti.

 

 

Edinilen bilgiye göre; M.Emin Başkaya (35) ve kızı Semanur Başkaya (13) ile yeğeni Ayşegül Yalman (11) piknik yapmak amacıyla Hasankeyf ilçesine bağlı Suçeken köyü Dicle Nehri kenarına gitti.

 

 

İddiaya göre, Dicle Nehri kenarında oyun oynadıkları sırada suya düşen kızı Semanur ile yeğeni Ayşegül’ü kurtarmak isteyen M.Emin Başkaya suya atladı. Suyun akıntılı olmasından dolayı Başkaya, kızı ve yeğeni bir anda nehirde kayboldu.

 

 

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD ekibi geldi. AFAD ekipleri, botlar ve dalgıçlarla nehirde arama kurtarma çalışması başlattı. Saatlerce yapılan çalışalar sonucunda ilk önce baba Başkaya ve kızı Semanur bulundu. Daha sonra geç saatlere kadar yapılan çalışmalar neticesinde ise Ayşegül Yalman’ın da cansız bedenine ulaşıldı.

 

 

Otopsileri yapılmak üzere M.Emin Başkaya, Semanur Başkaya ile Ayşegül Yalman’nın cenazeleri, Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları hastane önünde adeta sinir krizleri geçirdi.

 

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.