"Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" sergisi açıldı

"Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" sergisi açıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş tarafından "Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen "Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisi, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Merkez Kampüste açıldı.

20-25 Mart 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergide; Doğu Guta, Arakan başta olmak üzere dünya mazlumlarının hali hakkında farkındalık oluşturuluyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş şunları söyledi: "Sevgili gençler! Bizim ordumuza neden İslam’ın son ordusu denir bilir misiniz? İngiliz sömürgelerinin pek çoğu Müslüman bölgelerdir ve işgal altındadır. Sonra Rusların sonra da Fransızların sömürge bölgeleri gelir ve onlar da işgal altındadır. Yalnız Osmanlı İmparatorluğu kalmıştır işgal edilmeyen, İslam’ın bağımsız kalan tek ordusu bu ordu olmuştur. Bu yüzden Türkiye ordusuna İslam’ın son ordusu denir. Bu ordu da Çanakkale Savaşı’nı ve Kurtuluş Savaşı’nı yapmış ve savaşlardan zaferle çıkmıştır. Bu ordu da ümmetim tüm güzellikleri bir aradadır. Arap'ı, Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Boşnak'ı hepsi bir arada birlik içinde İslam’ın son ordusunu oluşturmaktaydı. Zeytin Dalı Harekâtı’nda gördük yine. Tüm küffar birleşmiş ve bu küffara karşı yine İslam’ın ordusu orada büyük bir mücadele veriyor. Nerde bir mazlum varsa yardımına koşuyor. İslam’ın bayraktarlığını yapıyor. Bu resimlere her baktığımızda içimiz burkuluyor. Bütün katliamlar İslam coğrafyasında. İnşallah İslam’ın son ordusu bu coğrafyaya huzuru getirecektir."

"Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisini gezen Rektör Durmuş ve beraberindekiler, başka bir programa katılmak üzere sergiden ayrıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.