Doğumda yanlış uygulamalar bebeği engelli yaptı iddiası-video-foto

Doğumda yanlış uygulamalar bebeği engelli yaptı iddiası-video-foto

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğum sırasında yapılan yanlış müdahale nedeni ile bebeğin engelli dünyaya geldiği iddia edildi.

Tarsus Kösebalcı Mahallesi’nde ikamet eden  Mustafa Aktu (32) ile eşi Mesude Aktu (28) doğum sırasında yanlış işlemler nedeni ile bebeklerinin engelli dünyaya geldiği iddia ettiler.

İddialara göre Mesude Aktu, 18 ay önce doğum için Tarsus Devlet Hastanesi'ne geldi. Doğum sırasında kendisine hakaretler edildiği iddia eden Aktu, “Çocuk doğmuyor dedim, sezaryenle alın dedim, çocuğum ölecek dedim, ölürse bir daha yapın dediler.” ifadelerini kullandı.

“Dava açmaya kalkıştık, fakat kaymakamlığın engeline takıldı”

Eşinin normal doğum için gerekli şartları taşımadığını ileri süren Mustafa Aktu ise yaşadıkları mağduriyet hususunda şunları söyledi: “Tarsus Devlet Hastanesi'nde doğum sırasında oğlum Murat’ı sakat ve özürlü bıraktılar. Doktor, suyu az olduğu halde 10 saat boyunca normal doğuma zorladı. Başka doktorlara sorduğumuzda direk sezaryenlık olduğunu söylediler. Eşim, 'çocuğumu öldürmeyin, kesin alın' demiş, doktor da 'ölürse yeniden yaparsınız' demiş. Daha sonra ablası 'niye ablama, yeğenime kıydınız' demiş. 'Cahilliğinizden Devlet Hastanesi'ne geliyorsunuz niye özele gitmiyorsunuz' diyor. Şikâyetçi olduk başhekime gittik, hiç umursamadılar. Doktor, 'erken sezaryenle alsam maaşımdan keserler' diyor. Çocuk 26 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrasında hem bedensel, hem de zihinsel özürlü kaldı. Dava açmaya kalkıştık, fakat kaymakamlığın engeline takıldı. Tarsus Kaymakamı yapılan incelemenin ardından soruşturma açılmasına izin vermedi. Çocuğun şimdi yüzde 88 raporu var. Adalet istiyorum, bunların cezalandırılmasını istiyorum.”

Yanlış uygulamalar sonrasında çocuğunun engelli doğduğunu öne süren aile, haklarını aramak istediklerinde Tarsus Kaymakamlığı'nın engeline takıldıklarını iddia etti. Aksu ailesi, şikâyetleri üzerine hastane yetkilileri ve doktorları hakkında inceleme yapıldığını, inceleme sonucunda da Tarsus Kaymakamı'nın soruşturma izni verilmemesine karar verdiğini söyledi.

Öte yandan doğumu gerçekleştiren doktorlar ile hastane yetkilileri ise normal prosedürün uygulandığını, sezaryenle canlı doğum yaptırıldığını, hasta ve bebekte herhangi bir sıkıntı olmadığı belirterek, hastanın sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini iddia etti. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.