Dönüme en yüksek verim alan il olmayı hedefliyoruz

Dönüme en yüksek verim alan il olmayı hedefliyoruz

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, uygulayacakları modern tarım teknikleri ve eğitimlerle dönüme en yüksek verim alan il olmayı hedeflediklerini söyledi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle "Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi" düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen "Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi" sonrası konuşan Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, uygulayacakları modern tarım teknikleri ve eğitimlerle Siirt fıstığında dönüme en yüksek verim alan İl olmayı hedeflediklerini belirtti.

"Antep fıstığı yetiştiriciliğinde Türkiye, dünya üçüncüsü, Siirt, Türkiye'de 3'ncü sıradadır." diyen Demirhan, "Alan olarak ikinci ve birinci olmamız çok zor ama uygulayacağımız modern tarım teknikleri ve eğitimlerimizle dönüme en yüksek verim alan il olmayı hedefliyoruz." dedi.

Fıstıkçılık biriminin faaliyetleri ile ilgili yapılan sunumunun ardından konu uzmanları tarafından "Siirt fıstığı yetiştiriciliği, Siirt fıstığı hastalık ve zararlıları ve Siirt fıstığında döllenme ve tozlaşma konularında eğitim verildi. Düzenlenen eğitim sonrası fıstık üreticilerinin soruları cevaplandırıldı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime Siirt İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Halit Seyfettin Atlı, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Hadi Aydın, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kaplan, Antep Fıstıkçılık Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Serpil Karadağ, Müdürlük idarecileri, Teknik Personeller ve fıstık üreticileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.