Edremit TOKİ’lere ek otobüs sefer müjdesi

Edremit TOKİ’lere ek otobüs sefer müjdesi

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurularak, TOKİ’lere ek belediye otobüs seferlerinin düzenleneceği bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda, nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurularak TOKİ’lere ek belediye otobüs seferlerinin düzenlenmesine karar verdi.

Buna göre Edremit TOKİ’lere gece saat 22.00‘dan sonra ek bir sefer daha konularak, saat 23.00’a kadar otobüslerin çalışacağı müjdesi verildi.

Edremit TOKİ’lere saat 22.00’dan sonra da sefer düzenlenmesini talep eden vatandaşlar, mağduriyet yaşadıklarını, Edremit TOKİ’lerinin şehir merkezine uzak olmasından dolayı ek sefer düzenlemesinin olması gerektiğini dile getirmişlerdi.

Bu talepler üzerine hareket geçen Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı,   yeni düzenleme yaparak, ek otobüs seferleri konulması yoluna gitti. Edremit TOKİ’lere 22.00’dan sonra ek bir sefer daha konulması ve seferlerin saat 23.00’e kadar uzatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Halkın talepleri daima dikkate alınarak hareket edilmektedir. Mağduriyet yaşanmaması için Edremit TOKİ haricindeki Kevenli, Kalecik, Memur-Sen ve Üniversite TOKİ’lere de ek otobüs seferlerin konulmasına kararı verilmiştir.” denildi.

Trafik ışıklarına yeni düzenleme

Öte yandan Van’ın bazı noktalarında bulunan kavşaklardaki trafik ışıklarının yoğunluğa göre yeniden düzenlenmesi için de çalışma başlatıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, sinyalizasyon sistemi ile ilgili yapılan bazı istekleri dikkate aldıklarını, aksama yaşanması muhtemel olan noktalarda yeni düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Trafik ışıklarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapmak için tedbir alındığı belirtilen açıklamada, sinyalizasyon sisteminin devamlı kontrol edildiği ve oluşabilecek yığılmaların giderilmesi için ekiplerin teknik olarak kontrollerini düzenli olarak yaptığıı dile getirildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.