Engelliler için etkinlik düzenlendi

Engelliler için etkinlik düzenlendi

Mersin’in Tarsus ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Tarsus’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Cumhuriyet alanında bir etkinlik düzenlendi. Engelliler, etkinlikte yaptıkları gösterilerle performanslarını sergilediler.

Etkinlik, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı Şevket Can, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli çeşitli dernek temsilcileri ve halkın katılımıyla yapılan yürüyüşle başladı.

Cumhuriyet alanında yapılan etkinlikte, Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyon Başkanı Dursun Arslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, engellilerin en büyük problemlerinin erişebilirlik olduğuna dikkat çekti.

Arslan, çok yakında Tarsus Belediyesi tarafından “Engelliler Parkı” yapılacağını söyleyerek bu eksiliğin de giderilmiş olması sebebiyle başta Belediye Başkanı Şevket Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra ise Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) engelli öğrencileri tarafından sunulan gösterilerde, engelli öğrencilerin sergiledikleri performans büyük beğeni topladı.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu belirtti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can yaptığı konuşmada, “ZİÇEV bünyesinde eğitim alan öğrencilerin gösterileri beni büyüledi, bu gün inanılmaz güzel bir gün geçirdim, tüm engelli kardeşlerime ve öğretmenlerine bu organize için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Etkinlik, plaket töreninin ardında sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.