Erkek ve kadının birbirinin tamamlayıcısıdır

Erkek ve kadının birbirinin tamamlayıcısıdır

​Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, erkek ve kadının birbirinin tamamlayıcısı olduğunu söyledi.

KEFEK ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimince yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında “Geçmişten Bugüne Kadın Siyasetçiler Buluşması” konulu toplantı Gaziantep’te yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, BM Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekiloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye’den eski ve mevcut kadın muhtarlar ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Kocaeli Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, tarihten bu yana itilip kakılan, ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların, İslam tarihinde farklı bir yeri olduğunu, erkek ve kadının birbirinin tamamlayıcısı olduğunu söyledi.

Katırcıoğlu, “Yüce kitabımızda ‘Kadınlar ve erkekler birbirilerinin örtüsü ve elbisesi’ olarak tanımlanır. Biz kadın ve erkeği asla birbirlerine rakipmiş gibi algılandığı ve rollerinin, kimliklerin kapıştırıldığı bir arenada değil, kadının ve erkeğin el ele verdiği, birbirini tamamladığı ve birbirinin hak alanlarını da çiğnemediği bir düzlemde kadın haklarını savunmaktayız.”dedi.

Bu toprakların kadınlarının, her kulvarda örnek alınmaya ve takip edilmeye layık olduğunu da belirten Katırcıoğlu, “Kadını toplum içinde var kılan bu anlayış bizlerin kültürel farklılıklarımız da zaten vardı. Bu toprakların kadınları bugün Türküyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle Anadolu’nun kadını bu anlamda her kulvarda örnek alınmaya ve takip edilmeye layıktır.”ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, zamanın ruhunun artık sürdürülebilir kalkınmadan geçtiğini söyleyerek, “Zaman yalnız ekonomik kalkınma değil insanı değerler üzerindeki kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kadınsız kalkınma olmaz söylemi de ülkelerin, şehirlerin ve toplumların aslında rekabet gücünden söz ediyor. Kim bunu iyi anlarsa, kim bunu iyi yönetebilirse, kim bunu bilgi ve teknolojinin kafa devrimini kalkınmasının bir parçası yaparsa o dünyanın söz sahibi olacaktır. Bu mesele duygusal bir meseleden çıkmıştır. Bir kalkınma ve demokrasi projesidir.”şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, kadınların mutlaka yönetimlerde söz sahibi olmasını istedi.

Konuşmaların ardından kadın belediye meclis üyelerine sertifikaları verildi.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.