Esma-ül Hüsna’yı ezbelediler hediyelerini aldılar

Esma-ül Hüsna’yı ezbelediler hediyelerini aldılar

Batman'da İmam Hatip öğrencileri arasında düzenlenen Esma-ül Hüsna'yı ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Merkez Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Esma-ül Hüsna’yı ezberleyen öğrencilere ödül verme programına velilerin yoğun ilgisi vardı. İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. 

Kur-an’ı Kerim tilaveti ve 3 öğrencinin yaptığı Türkçe, Kürtçe ve İngilizce meal açıklamasıyla başlayan program, Okul Müdürü Mehmet Salih Kaya’nın okul ve program ile ilgili konuşmasıyla devam etti. Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik değerler eğitimine dikkat çekti.

Ahlaklı ve değerlerine bağlı bir neslin toplumun geleceğinin teminatı olduğunu belirten Çelik, “Kültürel bağlarından kopmamış, değerler eğitimini almış bir birey, kendisine, ailesine, çevresine, toplumuna ve insanlığa hizmet etmeyi şiar edinmiş bir bireydir. İlk emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olarak, çocuklarımızın bilgiyle donanmış, değerler eğitimi ile yetişmiş olması, insanlığın evrensel değerlerinin, gelecek nesillere ulaştırılması açıcından önemlidir. Bu gün burada görüyoruz ki, sevgili çocuklarımız hepimizin arzuladığı bir yetişme yolunda önemli bir mesafe almışlardır.” diye konuştu.

Program öğrencilere verilen ödüllerle sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.