Eylem hazırlığında olduğu belirtilen 57 şüpheli gözaltına alındı

Eylem hazırlığında olduğu belirtilen 57 şüpheli gözaltına alındı

Van’da eylem hazırlığında oldukları belirtilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 57 kişi gözaltına alındı.

Van Merkez ve Çaldıran ilçesinde eylem hazırlığında oldukları belirtilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 57 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, çok sayıda dijital ve materyal dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “13-14-15 Şubat 2019 tarihleri arasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, terörist başı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanmasının yıldönümü bahane ederek mahalle ve sokak eylemlerine yönelik olarak taş, Molotof, havai fişek ve EYP kullanmak suretiyle eylem hazırlığında oldukları tespit edilen şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda, ilimiz merkezinde 50, Çaldıran ilçesinde 7 olmak üzere toplam 57 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, iş yeri ve üst aramalarında; 2 adet kurusıkı tabanca, Abdullah Öcalan'ın posteri, havai fişek, örgütsel doküman ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.