Fatım Nine 117 Yaşında Hakk'ın Rahmetine Kavuştu

Fatım Nine 117 Yaşında Hakk'ın Rahmetine Kavuştu

İlerlemiş yaşına rağmen elinden Kur'anı Kerim dilinde zikir düşürmeyen Fatım Nine, 117 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu.

BATMAN - Batman'ın Hasankeyf ilçesi Irmak (Kefır'elbê) Köyü'nde yaşayan ve 117 yıllık hayatı boyunca elinden Kur'anı Kerim'i dilinden zikri düşürmeyen Fatım Nine Hakk'ın rahmetine kavuştu.
208'i aşkın çocuk ve toruna sahip olan Fatım Nine, dün ikindi namazından sonra Irmak Köyü'ndeki evinde vefat etti. Saat 22.00'de Irmak köyü çıkışındaki mezarlığa çocukları, torunları ve sevenlerinin duaları eşliğinde defin edildi.

 

Fatım Nine yanına gelen her ziyaretçisine Allah'ın dinini anlatır, güzel tavsiyelerde bulunur ve Ümmet-i Muhammed'in selameti için çokça dua ederdi.

 

24 Haziran 2010 tarihinde İLKHA olarak kendisine yaptığımız ziyarette Kürtçe olarak şu sözleri söylemişti: "İnsanlara şeref veren İslam dininden uzaklaşmak en büyük cehalettir. İnsanlar Kur'an'a yönelmeden iflah olamazlar."

 

"İnsanlar hayat reçetesi ve kılavuzu olan Kuran'ı Kerim'i okuması ve anlaması gerekir ki, insanlar arasındaki bu kavga ve husumet bitsin. Vaktimi ibadetle geçirdiğim için çok huzurlu ve mutluyum. Allah'ın emirlerine uymak ve ibadet etmekten daha güzel bir şey yoktur. Herkesin bunu yaşamasını ve bu lezzeti almasını isterim.

 

Fatım Nine o ziyaretimizde ayrıca sağlığı yerinde olan herkesin sağlıklıyken bunu değerlendirip Kur'an okumalarını ve vakitlerini ibadetle geçirmelerinin üzerinde önemle durmuş, insanın vaktini Allah'la geçirmesinden daha güzel ve şerefli bir şey olmadığını söylemişti.
Bizde İLKHA olarak kendisini rahmetle anıyor. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.