Gaziantep merkezli sanal para dolandırıcılığı operasyonu: 6 tutuklama

Gaziantep merkezli sanal para dolandırıcılığı operasyonu: 6 tutuklama

Gaziantep merkezli 9 ilde düzenlenen sanal para dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 19 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Gaziantep merkezli 9 ilde düzenlenen sanal para dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "sikke" isimli sanal para oluşturarak satışa sunarak ve hileli işlemler ile bin 223 kişiden 5 milyon 230 bin TL haksız kazanç elde edildiği belirlenmişti.

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında bilişim uzmanı, bilgisayar mühendisi ve ekonomistlerin de bulunduğu 19 şüpheli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mardin, Yalova ve Isparta'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen diğer 13 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.