Gaziantepliler seçime yoğun ilgi gösterdi

Gaziantepliler seçime yoğun ilgi gösterdi

Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giden Gaziantepliler, seçimlere yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep’te, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekilli Genel Seçimi için vatandaşlar, 3 bin 723 sandıkta oy kullanmaya başladı. Gaziantep’te vatandaşlar, oy kullanmak için sandık başına gitti. Saat 06.30'dan itibaren sandık görevlileri, okullarda hazır bulundu.

Seçmen kâğıtları başta olmak üzere bütün hazırlıklar tamamlanıp, listeler asıldı ve sandıklar kuruldu. Okul önlerinde vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmaları için güvenlik önlemleri alınırken, kent merkezi, Oğuzeli, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı ve Yavuzeli i ilçelerinde toplam bir milyon 214 bin 503 seçmenin bulunduğu Gaziantep'te, oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı.

Seçmenler, oy kullanmak için sandıklara gitti. Yapılan kimlik kontrollerinin ardından, verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, oylarını kullanarak şeffaf sandığa attı. Kentte 13'ü cezaevinde, 11'i seyyar olmak üzere toplam 3 bin 723 sandık kuruldu.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte oylarını kullanan seçmenler, seçimlerin bütün ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Seçimlerin huzur içinde geçmesini dileyerek, kardeşlik temennisinde bulunan Kemal Hocazade, güzel bir ortamda oyunu kullandığını belirterek, “Rabbime şükürler olsun ki memleketimiz bugün huzur ile oylarını kullanabiliyorsa bundan daha güzel bir şey olamaz. Allah pişman etmesin, hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin. Ülkemiz daha iyi yönetilsin diye oyumuzu kullandık. Bugün gayet çok sakin bir ortam vardı. Gelen vatandaş hemen oyunu kullanıp çıkabiliyordu. Bundan güzel bir şey olamaz. Huzur içersinde geçmesini diliyorum. Bir tek kişinin burnunun kanamaması en büyük temennimiz.”dedi.

Toplumun kutuplaştırılmasından rahatsız olduğunu belirten Ahmet Oktay, bundan sonraki seçimlerde siyasilerin ayrıştırıcı değil toparlayıcı olmasını istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Oyumuzu kullandık. Allah, vatana ve millete hayırlı uğurlu etsin. İnşallah bizi seçimlerde ayırt eden değil toparlayan bir parti seçilir. Ayrıştırıcı değil toparlayıcı olmak lazım. Sandığın arkasına geçince de milletin kime oy verecekleri belli olsun. Kutuplaştıranlara karşıyız. Çünkü biz Hazreti Muhammed’in  (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ümmetiyiz, böyle bir şey istemiyoruz.”

“Seçimlerin sonucu ne olursa olsun birbirimizi kırmaya, üzmeye gerek yok” diyen Şehmus Üstündük de “Bu seçimler, vatanımıza milletimize hayırlı olsun. İnşallah birliğimiz ve beraberliğimiz de devam edecektir. Ben bu seçimlerin biraz daha sıkıntılı geçecek diye düşünüyordum. Allah'a şükür, şimdilik iyi geçiyor. Halkımız eskisi gibi değil daha bilinçli, daha bir anlayışlı olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi kırmaya üzmeye gerek yok. Bu tür şeylerin cehaletten olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

90 yaşındaki Hatice Zorkirişçi de oyunu kullandığını, seçimlerin Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Nazire Arı da “Seçimlerin hakkımızda hayırlı olmasını isteriz. Allah yeter ki huzur versin. Oyumuzu kullandık, vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Daha önceki seçimlere göre bu seçimlere seçmenlerin büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Mustafa Öztürk ise “Hayırlısı ve bizler için en güzeli olur inşallah. Vatandaş olarak siyasilerden beklentimiz de seçimlerin sonucuna herkesin razı olmasıdır. Bu seçimin hayırlar getirmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

İLKHA
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.