Gaziantep'te atıklarını getiren vatandaşlar altınla ödüllendirildi

Gaziantep'te atıklarını getiren vatandaşlar altınla ödüllendirildi

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından "Çöpünü Getir Altını Al" sloganıyla yürütülen "Bankam Atık Projesi" kapsamında çöpünü ayrıştırıp getiren vatandaşlar, topladıkları puan karşılığında altın ile ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından "Çöpünü Getir Altını Al" sloganıyla yürütülen ve Türkiye’de bir ilk olan "Bankam Atık Projesi'nden altın kazanan vatandaşların sayısı artıyor.

Geçtiğimiz aylarda “Yeşil Düdük Projesi'ni hayata geçiren Şahinbey Belediyesi şimdi ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ilçe genelinde ev ve iş yerlerindeki geri dönüşüm malzemelerini toplayıp getiren vatandaşları altın ile ödüllendiriyor. Proje kapsamında altın kazanmayı hak eden vatandaşlara altınlarını Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu verdi.

Geri dönüşüm malzemelerini toplayıp getiren Tuba Yılmaz ve Mehmet Çetin İmer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından altın ile ödüllendirildi.

Şahinbey ilçesinde başlatılan proje ile ilgili bilgi veren Tahmazoğlu, Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi.

“Günlük 120 ton civarında geri dönüşüm malzemesi topluyoruz”

İlçede günlük 120 ton geri dönüşüm malzemesi toplandığını belirten Tahmazoğlu, “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için çevre temizliği çok önemli. Bu anlamda Şahinbey Belediyesi olarak çöplerimizi düzenli olarak topluyoruz. Ama çöplerin içerisine atılan birçok atık geri dönüşüm malzemesidir, bunları geri dönüşüm projemizle yeniden ekonomimize kazandırabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Şahinbey Belediyesi olarak günlük 120 ton civarında geri dönüşüm malzemesi topluyoruz.” dedi.

“Projeye vatandaşlarımız büyük destek veriyorlar”

Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak 2023 hedeflerini şimdiden yakalamış durumdayız. Bu çerçevede ‘Bankam Atık Projesi’ni başlattık ve bu projeye vatandaşlarımız büyük destek veriyor. ‘Bankam Atık Proje'mize destek veren Tuba Yılmaz Hanım, bizden çeyrek altın ve Mehmet Çetin İmer bey ise gram altın kazandı. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu duyarlılık arttıkça çöpe giden birçok geri dönüşüm malzemesi ekonomimize yeniden kazandırılacak hem de çevre kirliliğini ciddi anlamda önlemiş olacağız. Bir kez daha projemize katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmalıyız”

“Bankam Atık Projesi ”ne destek vererek çeyrek altın kazanan Tuba Yılmaz da Şahinbey Belediyesi’nin tüm projelerinin ayrı bir değer ve önem taşıdığını belirterek, “Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bu projesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakma adına yapılan çok güzel bir proje biz de bu projenin bir parçası olmaya çalıştık. Başkanımıza bir kez daha böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Çevreye karşı duyarlı olmalıyız”

“Bankam Atık Projesi”nden gram altın kazanan Mehmet Çetin İmer ise vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, “Bu proje olsa da olmasa da çevremize karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Bazı duyarsız kişiler ellerinde ne var ne yoksa çöp konteynerleri yerine yerlere atıyorlar. Bu çöpleri sen, ben toplamazsak ve çevre bilinci aşılanmazsa gelecek nesillere nasıl temiz bir dünya bırakabiliriz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.