Gaziantep’te engellilerin açtığı sergi büyük bir ilgi gördü video foto

Gaziantep’te engellilerin açtığı sergi büyük bir ilgi gördü video foto

Gaziantep’te 10-16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında engellilerin yaptığı el işi ürünlerin sergilendiği, sergi büyük bir ilgi gördü.

Gaziantep’te ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engellilerin yaptığı el işi ürünler sergilendi. Sergide, tamamen engellilerin el emeği ile hazırladıkları ürünlerin yer aldı.

Demokrasi Meydanında açılan sergide, bedensel, işitme ve görme engellilerin hazırladıkları hediyelik, süs eşya ve nakışlar yer alıyor. Sergi ve kermes ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Köşe, kermeslerine büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Gaziantep’te bulunan bütün engelli derneklerinin bu sergide yer aldığını belirten Köşe, “Engelli derneklerinin kaynaşma ve paylaşım içerisinde bulunduğu etkinlikten keyif almaktayız. Kermesteki ürünler de çok güzel. Hepsi emek ve sevgiyle yapılmış. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kermeslerine büyük bir ilginin olduğunu belirten Köşe, “Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle ‘Engelliler Haftası’ kapsamında burada bir kermes ve sergi düzenledik.  Kermesimiz 4 gün süren bir sergiydi. Yarın sona erecek. Cumartesi günü de yemekli bir organizasyonumuz olacak. Kermesimize büyük bir ilgi bulunmaktadır. Gaziantepliler kermesimize yoğun bir ilgi gösterdiler. Burada engelli kardeşlerimizin el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünler sergilenmektedir. Engellilerin açmış olduğu bu kermeste tamamen engelli kardeşlerimizin ürünleri bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bedensel engelli Ömer Faruk Masmas ise kermese olan ilginin yoğun olduğunu, bu ilginin kendilerini sevindirdiklerini söyleyerek, kermese katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.