Gaziantep’te FETÖ soruşturmasında 2 gazeteci tutuklandı

Gaziantep’te FETÖ soruşturmasında 2 gazeteci tutuklandı

​Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bir sanığın ifadelerini yayınlayarak gizlilik kararını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 3 gazeteciden 2'si tutuklandı.

Gaziantep’te FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir işadamının gizlilik kararı bulunan ifadesini yayınladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 gazeteciden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

FETÖ’ye finans destek sağladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan bir inşaat firması sahibinin savcılıktaki sorgusunda örgüte ilişkin itiraflarda bulundu. İşadamının tutuklandığı dosyaya mahkeme tarafından gizlilik kararı getirildi. Geçen hafta sonu kentte yayın yapan bazı yerel gazeteler ile internet siteleri, tutuklanan işadamının gizlilik kararı bulunan dava dosyasındaki ifadelerini yayımladı.

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı gizliliği ihlal ettikleri gerekçesiyle 4 gazeteci hakkında gözaltı kararı vererek bu sabah gazetecilerden 3’ü evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde arama yapılarak bilgisayarlarına el konuldu.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ve şehir dışında olduğu için sabah evinde bulunamayan diğer gazetecide akşam saatlerinde kente dönünce gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 yerel gazeteci savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan yerel gazetecilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir gazeteci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Akşam saatlerinde kente dönüşte gözaltına alınan gazetecinin sorgusu ise sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.