Gaziantep'te güvenli okul denetiminde 2 gözaltı

Gaziantep'te güvenli okul denetiminde 2 gözaltı

Gaziantep’te okul önleri ve çevresinde yapılan uyuşturucu denetimlerinde üzerinde uyuşturucu ile yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentteki okul önleri ve çevresinde "Güvenli okul, güvenli eğitim projesi" kapsamında uyuşturucu denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde üzerinde uyuşturucu ile yakalanan ve uyuşturucu satıcısı olduğu belirtilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'te "Güvenli okul, güvenli eğitim projesi" kapsamında okul önleri ve çevresindeki parklarda, büfelerde, internet kafelerde ve umuma açık alanlarda yapılan denetimlerde üzerinde 6,16 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

55 kişinin GBT sorgulaması yapıldığı denetimlerde 48’i okul servisi olmak üzere 55 araç denetlenerek eksikleri bulunan araçlara 16 bin 415 TL cezai işlem uygulanarak, 4 araç da trafikten men edildi.

Üzerinde uyuşturucu ile yakalanan ve gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Öte yandan, Şahinbey ilçesi Vatan mahallesinde bir işyerine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise 96 uyuşturucu hap, 590 paket gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu yapımında kullanılan bazı araçlar ele geçirilirken, 2 kişi de gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinin Vatan Mahallesi'nde durumundan şüphe duyulan ve durdurulup üst araması yapılan yabancı uyruklu M.A'nın üzerinden satışa hazır hale getirilen uyuşturucu madde ile uyarıcı hap ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki sorgulamasında uyuşturucu madde ile uyarıcı hapları Daracık Mahallesi’ndeki yabancı uyruklu N.R. isimli şahıstan aldığını itiraf etmesi üzerine söz konusu işyerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda işyerinde yapılan aramada ise 96 uyuşturucu hap, 590 paket gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu yapımında kullanılan bazı araçlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler