​Gaziantep’te PKK, DEAŞ ve El-Nusra operasyonu: 8 gözaltı

​Gaziantep’te PKK, DEAŞ ve El-Nusra operasyonu: 8 gözaltı

​Gaziantep’te PKK, DEAŞ ve El-Nusra'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 5'i Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep’te PKK, DEAŞ ve El-Nusra'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 5'i Suriye uyruklu 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent merkezinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Operasyonda önümüzdeki günlerde provokatif eylemlere sebebiyet verebileceği değerlendirilen PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapılanması olan PYD/YPG içerisinde faaliyetlerde bulunduğu, illegal yollardan ülkemize ve ilimize geldiği, terör örgütüne eleman temini faaliyetleri yürüttüğü yönünde bilgiler elde edilen, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaparak halkı kin ve düşmanlığa sürükleyici, infial ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik paylaşımlar yaptığı tespit edilen 2’si Suriye uyruklu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”denildi.

DEAŞ ve El-Nusra’ya yönelik düzenlenen operasyonda da 3’ü Suriye uyruklu 4 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda evlerde yapılan aramalarda ise bir adet av tüfeği, bir adet kurusıkı tabanca, 15 adet av tüfeği fişeği ve 21 adet tabanca fişeği ile çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildiği ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.