Gaziantep’te yaz Kur'an kursu yıl sonu programı

Gaziantep’te yaz Kur'an kursu yıl sonu programı

Gaziantep’te İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursu yıl sonu programı düzenlendi.

Okulların tatile girmesiyle "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla açılan yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler için kapanış programı düzenlendi. Her yaştan kız ve erkek olmak üzere 750 öğrencinin katıldığı Ukkaşe b. Mihsan Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim’in hayat kitabı olduğuna dikkat çekildi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de açılan yaz Kur'an kursları yoğun ilgi gördü. Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, yaz boyunca Kur’an kursları ve camilerde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler için kapanış programı düzenlendi.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'ndeki Ukkaşe b. Mihsan Cami'nde düzenlenen program Tolga Çayoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program daha sonra cami öğrencilerinden Sümeyye Kervancı’nın “Kırk Yaşındasın” şiiri ve kız ilahi grubunun seslendiği ilahilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ukkaşe b. Mihsan Cami İmam Hatibi Yunus İnan, yaz boyunca çocuklarını Kur’an-ı Kerim öğrenmesi için camilere ve Kur’an kurslarına gönderen ailelere teşekkür etti.

Daha sonra Şehitkamil İlçe Müftü Vekili Murat Taşdelen, konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’in hayat kitabı olduğuna işaret etti.

Okulların tatile girmesiyle "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla açılan yaz kurslarının sona ermediğini, sadece bir ara verildiğini belirten Taşdelen, “Okulların tatile girmesiyle beraber kısa bir süre tatil yaptıktan sonra hızlıca Kur’an kurslarımıza geçiş yaptınız. İlk etapta belki sizler için biraz sıkıcı gelmiş olabilir. Ama bu işe başladıktan ve gönül verdikten sonra eğlendiğinizi, sosyalleştiğinizi, Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler ve Peygamber efendimizin hayatından kesitler öğrendiğinizi fark etmişsinizdir. Bu sizlere zevk vermiştir. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin.” dedi.

Yaz boyunca çocuklarını Kur’an-ı Kerim öğrenmesi için camilere ve Kur’an kurslarına gönderen ailelere ve kurslara katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Taşdelen, şöyle konuştu:

“Maşallah, Kur’an kurslarımız ve camilerimiz ‘7’den 70’e hizmet veriyor’ derler ya; artık öyle değil. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak artık 4 yaşından başlayarak hayatının sonuna kadar kim gelmek isterse hepsine hizmet vermeye hazırız. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız var. Akabinde de her yaştan ve her gruba göre sınıflarımız mevcut. Bu yıl Kur’an kurslarımızda böyle bir sistem uygulandı. 750 öğrenci bir araya geldi, sınıflara ayrıldı. 35 öğreticimizin gözetiminde eğitim ve öğretimlerine devam ettiler. Bu sezona bir ara vermiş durumdayız. Gelecek sene yine buradayız.”

Kurslarda eğitim gören öğrencilerden kurs bittikten sonra cami ile bağlarını koparmayıp namazlara gelmelerini ve camileri yıl boyunca şenlendirmelerini isteyen Taşdelen, çocukların dini eğitiminden anne ve babaların sorumlu olduklarını unutmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an kursları arasında yapılan dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kur'an kursu öğrencilerinin salavat dinletisi, ilahi, ezgi ve şiir seslendirmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve çeşitli oyun gösteriminin ardından program, öğrencilerin yaptığı duayla sona erdi.

Kapanış programına, Gaziantep İl Müftü Vekili Mehmet Yaman, Şehitkamil İlçe Müftü Vekili Murat Taşdelen, imam-hatipler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.