Gaziantep’teki IŞİD operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Gaziantep’teki IŞİD operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Gaziantep’te IŞİD’e yönelik İHA destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Gaziantep’te düzenlenen operasyonda 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak anma etkinliklerine silahlı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz haftalarda 12 Temmuz günü IŞİD’in 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma etkinliklerine yönelik, silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun süreden bu yana hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için bir çalışma başlatıldı.

Gaziantep merkez ve Nizip ilçesinde insansız hava aracı (İHA) desteğiyle düzenlenen operasyonlarda sınırdan Türkiye’ye sahte kimlik veya pasaport temin ederek geçiş yapacakları düşünülen 8’i Suriye ve biri Irak vatandaşı olmak üzere toplam 18 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Yakalanan şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde, araç ve üst aramalarında bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet dürbün, bir çift kayıp plaka çok sayıda dijital malzeme ele geçirilmişti.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere toplam 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.