Gaziantep’ten Suriye’ye 11 TIR’lık yardım

Gaziantep’ten Suriye’ye 11 TIR’lık yardım

Gaziantep’te düzenlenen yardım kampanyası ile hayırseverler tarafından bağışlanan 11 TIR’lık yaşam malzemesi, düzenlenen törenle iç savaşın sürdüğü Suriye'ye gönderildi.

Müstakil İş Adamları (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi ve Anadolu Platformu’na bağlı İyilik-Der Gaziantep Şubesi işbirliği ile Suriye’ye 11 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi önünde düzenlenen yardım törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, İyilik-Der Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplanan yardımların Suriye’deki sivillere gönderileceğini belirten MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Suriye’de insanların ölüm-kalım mücadelesi verdiğini ve büyük bir yokluk, açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, “Güzel bir iş için, hayır için bir araya geldik. Biz binlerce yıldan beri bu bölgede önce komşu ve akraba olarak yaşadık. 600 bin insan orada öldü. Gaziantep’imizde 350 bin Suriyeli muhacirimiz yaşıyor. Bizler Allah rızası için bu kardeşlerimize sahip çıktık. Bugün gönderilen 11 araç tamamen dolu. Bir ailenin günlük ihtiyacına ne lazımsa araçlarda da o var. Bugün bu araçlar sınıra gidecek ve oradaki kardeşlerimize teslim edilecek. Bizim temennimiz Suriye’de tekrar barışın hâkim olmasıdır.” dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk de, “Şehrimizde 4 yüz bin civarında Suriyeli yaşıyor. Biz bu olaya Ensar-Muhacir gözüyle bakıyoruz. Bizim medeniyetimizde paylaşım var. Biz paylaşmayı seven bir milletiz. Sınırımızın öteki tarafındaki ölümlere sessiz kalamazdık. Şimdilik 11 TIR ile oraya yardımlarımızı gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise, 2011 yılından bu yana Suriye’de çoluk çocuk demeden katliam yapan rejime karşı Suriye halkının yanında olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi’nin yaptığı dua ile yardım TIR’ları Suriye’ye uğurlandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.