Gercüş'te coşkulu Kutlu Doğum etkinliği

Gercüş'te coşkulu Kutlu Doğum etkinliği

Kitleleri meydanlara toplayarak Resulullah'ın nurlu doğumunu kutlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, Gercüş'te coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Enfa-Der Batman'ın Gercüş ilçesi Mescid'ül Aksa Camii yanı Mevlid Alanı'nda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Saat 13.00'te başlayan Kutlu doğum etkinliğine katılımın geçen yıllara göre oldukça kalabalık olması dikkat çekti. Etkinliğe 5 AK Parti Milletvekili ve AK Parti Gercüş İlçe Teşkilatı da katıldı.

 

Etkinlik Hüseyin Parlak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Enfa-Der Genel Başkanı Yasin Dursun, "Kutlu Doğum münasebetiyle meydanlara akın eden Peygamber aşıklarının attığı adımlar sayısınca Kainatın Efendisine salat ve selam olsun." Sözleriyle başladığı konuşmasında İnsanlığın şirkin karanlığında ve zulüm altında olduğu bir dönemde kainata bir nurun indiğini belirterek "Bu mükemmel nur inişiyle Kisra'nın sütunları yıkıldı, asırlardır yanan şirk ve küfür ateşi söndü, cehalet putları bir bir yıkıldı. 1400 yıldır bu nur devam ediyor" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından etkinlik Molla Selami Altun ve Derviş Madsor'un okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlitten sonra Botan İlahi Grubu sanatçıları Derviş Madsor ve Bilal Denbej'in seslendirdiği ilahilerle coşkulu anlar yaşandı.

 

Okunan ilahilerden sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Bölge Koordinatörlüğü Sözcüsü M.Ali Ortaç, Türkçe bir konuşma yaptı. "Resulullahın (sav) yolunda giden rehberler yetiştiren Gercüşlüler." hitabıyla başlayan Ortaç, Resulullahın ümmetine olan düşkünlüğünü, gayretini ve çabasını anlattı. Ortaç, Resulullahın kendi hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına ve kızlarının örtüleri üzerindeki hassasiyetini örneklendirerek alandaki Peygamber Sevdalılarının hanımlarına ve eşlerine örtüleri üzerinde hassas durmaları gerektiğini söyledi.

 

Peygamber (sav)'in özgürlük ve kurtuluş Peygamberi olduğunu vurgulayan Ortaç, "Hz. Muhammed (sav), halkın maddi, manevi, özgürlüğü ve kurtuluşu için 23 sene boyunca durmadan aralıksız ashabıyla dinlenmeden gece gündüz, yaz, kış, açlık tokluk demeden mücadelelerini vermişlerdir. Peygamberimiz ve ashabı, Allah'a verdikleri söz üzerinde durmuşlardır. İyiliği emretmek kötülüğü nehy etmek farzını ifa etmişlerdir. Bizimde sizlerden beklentimiz bu yöndedir." dedi.

 

Konuşmasının devamında Ortaç şu ifadeleri kullandı: "Şu anda insanların içinde olduğu gemi maalesef su almış durumdadır. Aklı başında olmayan birileri o geminin altından sürekli deliyorlar. Ahlaksızlığı, fuhşu, hayâsızlığı ve bütün melanetleri halkımızın arasına sokmaya çalışarak yaymak istiyorlar ve bir nebze de başarılı olmuşlar. Bizlerde bu gemimizi batırmak isteyenlere, toplumumuzu ifsada sürüklemek isteyenlere Resulullah (sav)'in sözü ve nasihati mucibince elimizden geldiğince onlara elimizle engel olacağız. Elimizden gelmiyorsa onlara dilimizle engel olacağız, buna da gücümüz yetmiyorsa kalbimizle onları buğz edeceğiz. Ama Allah'ın izni ile biz Muhammediler olarak bize yakışan en üstün imanı tercih ederek onlara elimizle de dilimizle de karşı koyacağız ve biz kendimize en düşük imanı yakıştırmıyoruz Allah'ın resulü de bize yakıştırmaz."

 

Konuşmasının sonunda ise Ortaç, Peygamber (sav)'e Allah'ın huzurunda Peygamber Sevdalılarından nefislerinin, ailelerinin ve toplumların ıslahına çalışacaklarına dair söz aldı.

 

Ortaç'tan sonra sahneye çıkan Enfa-Der Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Son olarak Molla Kerbela Şanlı Kürtçe bir konuşma yaptı. Şanlı, Allah İçin toplanmanın mükafatını anlatarak Peygamberin ve onun ashabından kesitler verdi. Şanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler Peygamberin Ashabı gibi onun sevmedikçe ve ona bağlanmadıkça gerçek iman etmiş olmayız. O yüzden onun annemizden, babamızdan, evladımız ve malımızdan daha çok sevmemiz gerekir ki onunla birlikte cennete buluşalım. Bize düşen tek görev bize getirmiş olduğu davaya var gücümüzle sahip çıkmaktır. Kim kendinin kime benzetirse o onlardandır ve onun için bizde o Allah'ın resulu için canlarını feda eden mallarından ve çocukların vazgeçen ashabı gibi olmaya çalışalım ki onlardan olalım."

 

Konuşmaların ardından Sultan Yıldırım ve Esma Barlak Peygamber (sav)'i anlatan şiirler okudular.

 

Daha sonra Botan İlahi Grubu sanatçılarının okuduğu ilahilere köy halkı eşlik etti. Salavat ve tekbir getiren ilçe halkı halay çekti.

 

Etkinlik Kerbela Şanlı tarafından yapılan kapanış duasından sonra son buldu. (M.Fatih Akgül /M.Said Başaran-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.