Gözlerimiz Yollarda Onları Bekliyoruz (Video)

Gözlerimiz Yollarda Onları Bekliyoruz (Video)

Batman Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere (Vezrine) köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını, yeni yapılan yollarının ise uzun ve tehlikeli virajlarla dolu olduğunu belirterek yetkililerde yardım istediler.

BATMAN-Batman Hasankeyf ilçesine bağlı yaklaşık bin 200 yıl önce kurulan ve 150 haneden oluşan Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını yeni yollarının ise çok uzun ve tehlikeli olduğunu belirttiler. Köylüler bu nedenle köye gidiş gelişlerinde çok sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

 

Hasankeyf'e bağlı ve yaklaşık bin 200 yıl önce kurulan 150 haneden oluşan Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, karayollarının daha önce Hasankeyf'ten geçtiğini ve kaleden taş düşmesi sonucu yollarının kapatıldığını belirttiler. Köylüler, yeni yapılan yollarının ise 7 km daha uzun olduğunu ve rahat bir şekilde gidemediklerini kaydettiler.
Hasankeyf'teki bulunan kayanın düşmesi nedeniyle eski yollarının kapatıldığını ve yeni yaptıkları yollarının ise Karaköy üzerinden 20 tehlikeli virajdan geçtiğini belirten M.Said Maviş (34), "Yeni yapılan yol çok tehlikelidir. Yüklü arabalar çıkamıyor ve çocuklarımızı endişe içerisinde okula gönderiyoruz. Köye herhangi bir yüklü bir erzak getiremiyoruz. Yol yüzünden köylüler çocuklarını okula gönderemez olmuş" dedi.

 

Abdullah Uslu (62), devletin kendilerini unuttuğunu ve sorunlarının hal olmadığını vurgulayarak, "Bizim ne günahımız var, kimse bizi sormuyor. Yol ve su sorunumuz var. Şuanda en tehlikeli sorunumuz yoldur. Devletten yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Ya eski yolumuzu yapsınlar, ya da yeni yapılan yola bir çare bulsunlar" ifadelerini kullandı.
Sorunlarının yol olduğunu ve 100 metrede 11 tehlikeli virajın olduğunu belirten Şehmus Akboğa (52), "Köyümüze ihtiyacımız olan hiçbir şey getiremiyoruz. Kum getirmek istiyoruz ama araba çıkamıyor. Çocuklarımızı okula gönderiyoruz, onlar okuldan gelene kadar gözümüz yollarda kalıyor ve çok tehlikeli bir yoldur. Köyümüz 150 haneden oluşuyor ama şuanda 30 hane kalmış bu sorunlar yüzünden, isteğimiz bu sorunlarımız hal olsun" şeklinde konuştu.

 

Yollarının yapılmasını isteyen başka bir köylü Fahri Koç (40), "İstiyoruz ki yollarımız yapılsın ve eski yolumuzdan daha fazla uzamış. Önümüz kış eğer kar geldiğinde artık çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz. Çünkü yollar çok tehlikelidir. Bizim tek isteğimiz yollarımızın yapılmasıdır" diye kaydetti.

 

Yollarının kapattırıldığını ve yeni yollarının ise çok tehlikeli olduğunu söyleyen Fethullah Tutuman (43) ise, "Yeni yapılan yol çok tehlikeli ve çocuklarımızı okula gönderiyoruz ama çok korkuyoruz, acaba eve sağlam gelecekler mi diye. Yollar hep virajlıdır. Bizler yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Yetkililer bizim sesimizi duysunlar" ifadelerini kullandı.
Her gün virajlı yollarda okula taşımalı giden Uzundereli öğrenciler ise, "Yolumuz bozuk ve tehlikeli olduğu için çok korkuyoruz. Yeni yolun yapılmasını istiyoruz. Her gün okula gidip geliyoruz yol sorunu nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.