Gürpınar'da Muhammedi coşku

Gürpınar'da Muhammedi coşku

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinde ilk kez açık alanda düzenlenen kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

VAN - Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen kutlu doğum etkinliğine Gürpınar merkez ve çevre köylerden yüzlerce vatandaş katıldı. Hasan Hoca'nın Kuran tilaveti ile başlayan etkinlik, mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

 

Tuncer Şakar'ın sunduğu etkinlikte yoğun bir katılım gözlenirken Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin nakaratlarına halk coşkulu bir şekilde eşlik etti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Metin Aktaş, Hz. Peygamberin hayatından örnekler vererek sahabelerin çekmiş olduğu sıkıntıları anlattı.

 

Hz Peygamberin hayatından kesitler sunuldu
Hz. peygambere salât ve selam ile konuşmaya başlayan Aktaş Hoca, "Senin gönderdiğin kutlu nebi Resulü Kibriya'ya (s.a.v)'e ümmet olmuş onun çağrısı üzerine annelerimiz çocukları ile beraber icabet etmiş. Babalarımız da aynı bu şekilde buraya toplanmışlar. Onun sevdasında dolayı burada toplanan bu cemaate Ey Rabbi Rahimim sen razı ol. Değerli Gürpınarlılar ey Resulü Ekrem'i (sav) canından her şeyinden daha sevgili bilip buralara toplanan sevgili müminler, bugün sizlere kâinatın efendisi Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) hayatından kesitler sunmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

 

Hanım Sahabelerin hayatından kesitler sunan Metin Aktaş hoca Hz. Sümeyye'ye çektirilen işkencelerden bahsetti. Daha sonra Hz Hubeyb Bin Adiyy nin çektiği sıkıntıları ve Resulullah'a olan sadakatinden örnekler verdi.

 

Konuşmanın ardından tekrar sahneye çıkan Grup Rahmet sanatçıları, söyledikleri marşlar ile katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

 

Haremlik ve selamlığa büyük bir titizlikle dikkat edilen etkinliğe merkez ve çevre köylerden genç yaşlı yüzlerce Gürpınarlı katıldı.

 

Etkinliğin büyük bir coşkuya sahne olduğu gözlenirken katılımcılar programı çok beğendiklerini ifade ettiler.

 

Etkinlik Tuncer Şakar tarafından yapılan dua ile son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.