Gürpınar'ın yeni geçim kaynağı: Taş ocakları

Gürpınar'ın yeni geçim kaynağı: Taş ocakları

Van Gürpınar ilçesinden kayalıkların fazla olmasından dolayı birçok noktada taş ocakları bulunuyor. Hayvancılık ve tarımdan sonra taş ocakları halkın önemli geçim kaynaklarından biri haline geldi.

VAN - Van merkeze 30 km uzata bulunan Gürpınar ilçesinde son yıllarda çok sayıda taş ocağı açıldı. Taş ocakları geçimlerini hayvancılık ve tarımla sağlayan ilçe halkına üçüncü bir ekmek kapısı oluyor.

 

Ocak işçileri çevre köylerden
Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz taş ocağı işletmecilerinden Doğan Kaya, yaklaşık olarak 3 aydır burada taş ocağı kurduklarını belirterek, "Ocağın burada olması köylerimiz için avantajdır. Buradaki insanlara faydamız dokunuyor. Şuan bizim bu ocakta 17-18 kişi çalışıyor. Hemen hemen hepsi de çevre köylerdendir. Bu da buranın gelişimi için önemlidir" dedi.

 

"Trabzon'dan gelip Gürpınar'da çalışıyor"
Ayrıca aynı ocakta çalışan Trabzonlu Fatih Cavir de, yaklaşık olarak 4 yıldır doğu illerinde çalıştığını belirterek, "Burada usta olarak çalışıyorum. Yaklaşık 3 aydan beri buradayım. Memnunum. Ortam olarak çok güzel, halk çok iyi ben Trabzon'dan geldiğim halde hiçbir yabancılık çekmedim. Sadece burada dil sorunum var. Yani Kürtçe bilmiyorum. O da bir şekilde anlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Doğu halkında hala bir İslam kardeşliği var"
Buralara gelmeden önce ön yargılarının olduğunu ifade eden Cevir, "Olaya oradan baktığınızda özellikle bu süreçten önce bir korku vardı. İnsan tereddüt halindeydi. Ama gelip gördükten sonra insanın fikri değişiyor ve hala Doğuda bir İslam kardeşliğinin olduğunu fark ediyor" şeklinde konuştu.
Öte yandan son zamanlarda ilçedeki taş ocağı sayısında ciddi artış olduğu gözleniyor   (Murat Dalgın - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.