Güzelsu Köyünde Muhammedi Coşku

Güzelsu Köyünde Muhammedi Coşku

Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuyla gerçekleşti.

VAN - Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) köyünde, tarihi Hoşap Kalesinin gölgesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılımla gerçekleşti.
Program Suat Yılmaz`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Mehmet Eroğlu, Hoşap`ın tarihine dikkat çekti ve 90 yıldır bu görüntülere hasret kaldıklarını söyledi. Eroğlu, "Özlemimizi, aşkımızı camilerden dışarıya taşıyamadık ne yazık ki; ama her şeyin zamanı var. Vakti gelince tamamlanacak. Sizler buraya gelmekle Resulullahı sevindirdiniz. Buraya gelmekle şu kabristanda binlerce yıldır yatan Müslüman dedelerinizi sevindirdiniz. Ruhlarını şad ettiniz, nenelerinizin ruhlarını şad ettiniz. Burada yatan mübarek insanların molla Ömerlerin ruhlarını inşallah şad ettiniz. Evliya Beylerin, Hasan Beylerin Seyyid Abdurrahman`ın ruhunu şad ettiniz. Çünkü onlarda bu manzaralarla sevinmişlerdir. Bu manzara mutlaka onlarında bayramı olmuştur. Bundan sonra böyle mübarek günler bayram şeklinde kutlanacak ve bizim üçüncü bayramımız olacak. Kutlu Doğum Bayramı ve biz hasretle o günleri bekleyeceğiz çünkü Resullah`ın aşkı ve sevdası gönüllere girdi mi? artık onu söndürmek mümkün değildir. O alevlendikçe alevlenecektir" dedi.

Allah Resulü`nün (as) hayatından örneklerle konuşmasını sürdüren Eroğlu, Hz Bilal`in çektiği sıkıntıları ve Hz Muhsap`ın hayatından kesitler sunarak, en büyük talihsizliğin Allah Resulü`nü tanıyamamak olduğunu ifade etti.

Daha Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni`nin yaptığı dua ile aminler aşrı alaya yükseldi.
(Rıdvan Kasap/Murat Dalgın- İLKHA)







 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.