Hasankeyf için yeni gezi güzergahı belirlendi

Hasankeyf için yeni gezi güzergahı belirlendi

Hasankeyf Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün ortak hazırladıkları çalışma ile ilçe merkezinde yapılması planlanan yeni gezi güzergâhı ile ilgili fizibilite çalışması devam ediyor.

BATMAN - Hasankeyf Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün ortak hazırladıkları çalışma ile ilçe merkezinde yapılması planlanan yeni gezi güzergâhı hakkında bilgi verdiler.

 

İl Kültür Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, İl Müze Müdürü Tenzile Uysal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Emin Erpolat ve teknik personelle ile birlikte Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın'ı ziyaret ettiler.

 

Yapılan ziyaret kapsamında Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte Zeynel Bey Türbesi, Hamam, Park alanı, Artuklu Köprü ayağı, yapılması düşünülen yürüyüş parkuru, Turizm danışma bürosu, gezi güzergahı boyunca yerleştirilecek olan Bilgilendirme levhaları ve dinlenme noktaları ile ilgili tespit çalışmaları yapıldı.

 

Yapılan çalıştayla, Hasankeyf'i ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin Hasankeyf'te yer alan tarihi yerleri daha rahat ve düzenli ziyaret etmelerini sağlayıcı çalışmaların 2013 yılı turizm sezonu başlangıcına yetiştirilmesi hedefleniyor. (Sezer İlbasan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.