Hasankeyf ‘Sakin Şehir’ olma yolunda

Hasankeyf ‘Sakin Şehir’ olma yolunda

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, İzmir’in Seferihisar ilçesini ziyaret ederek, ilçede uygulanan projeleri Hasankeyf’e de kazandırmak amacıyla yerinde inceledi.

BATMAN-Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir  Özer ile birlikte, Türkiye’nin ilk ‘Sakin Şehri’ (Cittaslow) olmayı başaran İzmir’in Seferihisar ilçesini ziyaret ederek, bu  kapsamda ilçeye kazandırılan projeleri yerinde inceledi.

Hasankeyf Kaymakamı Ayca, ilk olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.

Cittaslow projesi hakkına bilgi aldı

Başkan Soyer ile görüşen Ayca, Seferihisar’da uygulamaya konulan Cittaslow projesi hakkında bilgi aldı. Görüşmede Kaymakam Ayca, Hasankeyf’in de ‘Sakin Şehir’ yapılabilmesini yeniden gündeme getirdi ve bu kapsamda yaptıkları projeleri Başkan Soyer’e anlattı.

 

Kaymakam Ekolojik Köy Projesini ve Hasankeyf’i anlattı

Kaymakam Ayca, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Hasankeyf’in Üçyol Köyünde uygulanacak olan ‘Ekolojik Köy’ Projesi hakkında bilgi verdi. Seferihisar Belediye Başkanı Soyer ise Ekolojik Köy projesini yerinde görmek için 23 Mart tarihinde Hasankeyf’i ziyaret edeceğini söyledi.

 

Tarım ve hayvancılık hakkında bilgi aldı

Kaymakam Ayca daha sonra Seferihisar Mandalina Birliği Başkanı Mehmet Cumhur Eriş ve İzmir Damızlık Koyun-Keçi Birliği Başkanı Özer Türerden’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tarihi yerler ziyaret edildi

Kaymakam Ayca son olarak Seferihisar’ın tarihi yerlerini gezerek, kale, müze ve tarihi Seferihisar evlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.